Ελλάδα

Η δικογραφία για την επίθεση σε βάρος των αστυνομικών στο Ρέντη – «Στόχευσε τους μπάτσους» η εντολή στον 18χρονο

Αναλυτικά περιγράφεται, στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, η επίθεση στους αστυνομικούς στο Ρέντη, κατά την οποία τραυματίστηκε πολύ σοβαρά ένας 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στον 18χρονο δράστη, που ομολόγησε την πράξη του, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ στη δικογραφία αναφέρεται ακόμη ένας άνδρας, αγνώστων στοιχείων, ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία.

Ένα από τα πιο αποκαλυπτικά στοιχεία της δικογραφίας είναι αυτό στο οποίο αναφέρεται η περιγραφή του 18χρονου για τα όσα συνέβησαν έξω από το Μελίνα Μερκούρη.


Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι χούλιγκαν ρίχνουν τη φωτοβολίδα και γυρίζουν στο γήπεδο για να κρυφτούν

«Στόχευσε τους μπάτσους»

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, ο 18χρονος, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς, ανέφερε πως είχε μεταβεί στο γήπεδο μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του. Όταν ξεκίνησαν κάποιοι από τους οπαδούς να βγαίνουν έξω από το γήπεδο και να κινούνται προς το μέρος των αστυνομικών, ο 18χρονος τους ακολούθησε.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, ένας από αυτούς, ο οποίος είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, απευθυνόμενος προς τους υπόλοιπους οπαδούς, είπε χαρακτηριστικά: «Πάμε έξω στους μπάτσους».

Αφού εξήλθαν του γηπέδου, ο ίδιος άνδρας του έδωσε μία ναυτική φωτοβολίδα, προτρέποντάς τον να την ρίξει προς το μέρος των αστυνομικών και λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πάρτη αυτή εδώ, βγάλε το καπάκι που έχει από πίσω, τράβα το σχοινί και στόχευσε τους μπάτσους».

Αφού πλησίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, βλέποντας τους υπόλοιπους οπαδούς που ήταν δίπλα του να ρίχνουν διάφορα αντικείμενα στους αστυνομικούς, ο 18χρονος είπε ότι θέλησε να ρίξει τη φωτοβολίδα που κρατούσε στον αέρα, πλην όμως, αφού την εκτόξευσε, εκείνη χτύπησε στο έδαφος και στη συνέχεια τραυμάτισε κάποιον αστυνομικό στο πόδι του.

Δημοφιλέστερα

To Top