Πολιτική

Συνάντηση Χριστοδουλίδη-Τατάρ στο πλαίσιο κοινωνικής εκδήλωσης

Στο Λήδρα Πάλας οργανώθηκε η δεξίωση που παρέθεσε ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έτους, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, με τις συζύγους τους.

Πρώτος στο Λήδρα Πάλας, έφτασε ο Κύπριος Πρόεδρος μαζί με τη σύζυγό του Φιλίππα Καρσερά, τους οποίους υποδέχθηκαν στον προαύλιο χώρο ο Κ. Στιούαρτ και η σύζυγός του. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασε και ο Ερσίν Τατάρ και η σύζυγός του.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους περιλαμβάνονταν, εκτός από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τον Τατάρ, μέλη της διπλωματικής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

H τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ηγέτες ήταν στις 28 περασμένου Ιουλίου στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της ΔΕΑ (Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων).

Η συνάντηση γίνεται εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης από τα Ηνωμένα Έθνη της απεσταλμένης του ΓΓ για το Κυπριακό, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι η Μαρία Άνχελα Κουεγιάρ, πρώην υπουργός εξωτερικών της Κολομβίας.

Τόσο η ελληνοκυπριακή όσο και η τουρκοκυπριακή πλευρά έχουν δώσει την συγκατάθεσή τους.

Δημοφιλέστερα

To Top