Ελλάδα

Λύνεται το μυστήριο με την κακοποίηση του Όλιβερ στην Αράχωβα – Τι θα ανακοινώσει η ΕΛΑΣ

Ο θάνατος του άτυχου χάσκι «Όλιβερ» στην Αράχωβα οφείλεται σε παρενέργειες από τον βαρύ και πολλαπλό τραυματισμό που υπέστη από συμπλοκή με αγέλη αδέσποτων άγριων σκύλων. Αυτή την εκδοχή, κατά πάσα βεβαιότητα, πρόκειται να ανακοινώσει η Ελληνική Αστυνομία τις επόμενες ώρες.

Βάσει αυτής της εξήγησης προφανώς αποκλείεται αυτομάτως η ενοχή κάποιου άγνωστου προσώπου ως δράστη της σωματικής αλλά και της σεξουαλικής κακοποίησης του Όλιβερ. Ο τρόπος με τον οποίον η ΕΛΑΣ χειρίζεται τη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά και η ασυνήθιστη επικοινωνιακή τακτική της προαναγγελίας αποκαλύψεων, οδηγούν σε κορύφωση της αδημονίας για τη λύση του μυστηρίου. Με μια μεγάλη ανατροπή, κατά πάσα πιθανότητα, σε σχέση με ό,τι είχε αρχικά θεωρηθεί σαν μια ειδεχθής ανθρώπινη θηριωδία με θύμα ένα ζώο.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι «όλα όσα θα ανακοινωθούν για την υπόθεση Όλιβερ είναι αποτέλεσμα της παρουσίας στην Αράχωβα ανώτατων αξιωματικών της Ασφάλειας και των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ, οι οποίοι έχουν πάρει καταθέσεις από περιοίκους και έχουν εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxlgcexsdld5)

Μάλιστα, ο κ. Κατσαφάδος τόνισε ότι «έχουμε καταλήξει στην αιτία θανάτου του χάσκι». Και, σε ό,τι αφορά στις οργίλες διαμαρτυρίες, την ενεργή κινητοποίηση φιλοζωικών σωματείων, τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης ευρύτερα, φυσικά μαζί με το στιγματισμό της Αράχωβας και τις εκκλήσεις για ταξιδιωτικό μποϊκοτάζ που διακινήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υφυπουργός ΠΡΟ.ΠΟ αρκέστηκε να δηλώσει ότι «πιστεύω πως θα ‘καθαρίσει’ το όνομα της Αράχωβας».

Στον ίδιο τόνο διατυπώθηκε η επίσημη άποψη της ΕΛΑΣ, δια στόματος της εκπροσώπου τύπου, Κωνσταντίας Δημογλίδου. Η οποία, μιλώντας στο MEGA είπε: «Μέχρι στιγμής, τα δεδομένα που είχε η αστυνομία δεν μας δείχνουν κάποιον δράστη. Δεν δείχνουν δηλαδή κάποιον άνθρωπο. Έχουμε, φυσικά, και τις τρεις γνωματεύσεις και περιμένουμε και μια πραγματογνωμοσύνη, ώστε να δοθεί όλο το υλικό στον Εισαγγελέα. Όταν έχουμε κάτι επίσημο από την εισαγγελία, τότε θα έχουμε ανακοινώνεις. Πάντως, η Ελληνική Αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε κάποια σύλληψη δράστη ούτε σε κάποια ταυτοποίηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Όλιβερ, μετά από τον τραυματισμό του, εξετάστηκε από ιδιώτη κτηνίατρο στην Ιτέα. Η οποία, αφού προσπάθησε να τον περιθάλψει και να τον κρατήσει στη ζωή, απεφάνθη ότι είχε εμφανώς κακοποιηθεί βάναυσα και εκ προθέσεως, τόσο με χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι, όσο και στη γεννητική περιοχή. Συγκεκριμένα, η κτηνίατρος ανέφερε πως είχε διαπιστώσει σαφή ίχνη βιασμού στον πρωκτό του Όλιβερ, πιθανώς με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο.

Εν συνεχεία όμως στο πτώμα του Όλιβερ διενεργήθηκε νεκροψία από κτηνιάτρους στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Βοιωτίας. Σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής, ο βιασμός του σκυλιού δεν διαπιστώθηκε. Ως αποτέλεσμα των αντιφατικών συμπερασμάτων και της διάστασης απόψεων μεταξύ των κτηνιάτρων, εντάθηκε η καχυποψία του κοινού περί απόπειρας συγκάλυψης του εγκλήματος, γεγονός που προκάλεσε μια αντιπαράθεση ανάμεσα σε φορείς της Αράχωβας από τη μία πλευρά, οι οποίοι θέλησαν να υπερασπιστούν την υπόληψη του τόπου τους, και των απανταχού φιλόζωων από την άλλη.

Δημοφιλέστερα

To Top