Αθλητισμός

Οπαδική βία: Η Κυβέρνηση έδωσε δύο μήνες προθεσμία για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια Κυβέρνηση ανακοινώνει μέτρα για την αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους.

Η δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο άνδρας των ΜΑΤ έξω από το κλειστό του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ήταν ο τελευταίος κρίκος σ’ αυτή την τραγική αλυσίδα των γεγονότων που μοιάζουν με μαχαιριές στο σώμα του ελληνικού αθλητισμού.

Ωστόσο η ουσιώδης διαφορά με όλες τις προηγούμενες εξαγγελίες για αυτά τα ζητήματα, έχει να κάνει με το σφιχτό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των απαραίτητων αλλαγών, η διαφοροποίηση των ποινών, η διαφορετική αντιμετώπιση των αθλημάτων (τουλάχιστον αρχικά), αλλά και η κοινή δράση των εμπλεκόμενων Υπουργείων και υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Όλες οι προσπάθειες που είχαν γίνει παλαιότερα δεν είχαν αποδώσει για να αντιμετωπιστεί ριζικά το φαινόμενο. Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή», είπε με νόημα ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης (που έχει διατελέσει στο παρελθόν Υφυπουργός Αθλητισμού) ο οποίος συμπλήρωσε αναφερόμενος στους χούλιγκαν: «Είναι συντεταγμένοι στρατιωτικοί στρατοί… Πρέπει να ενοποιηθεί η έρευνα στο χώρο του αθλητισμού, να διερευνηθούν οι διασυνδέσεις. (…) Έχουμε εγκληματικές οργανώσεις που πρέπει να αποκτήσουν ονοματεπώνυμο».

Τι μέτρα ανακοινώθηκαν
Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε τα όσα αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός το πρωί του Σαββάτου και τα οποία έχουν άμεση ισχύ μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου 2024.

Κι αυτό το δίμηνο όπως ξεκαθαρίστηκε θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα πράγματα τα οποία θα εγγυώνται την ασφαλή παρουσία αθλητών, αλλά και φιλάθλων στα γήπεδα προκειμένου να αρθούν οι απαγορεύσεις.

Δείτε βίντεο, αναλυτικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση:

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxlfo71uie8x)

Super League 1: Αγώνες σε πρωτάθλημα, Κύπελλο χωρίς κόσμο και ο αστερίσκος της Super League 2

Για τους επόμενους δύο μήνες (12 Φεβρουαρίου 2024) και με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να επεκταθεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το μέτρο, 

Δημοφιλέστερα

To Top