Αθλητισμός

EuroCup, BCL: Υποχρέωση νίκης για τον Άρη, ματς απαιτήσεων για τον Προμηθέα

Με δύο ελληνικές παρουσίες, από μία σε EuroCup και BCL θα κλείσει η αποψινή ευρωπαϊκή βραδιά. Πρώτα ο Προμηθέας και μετά ο Άρης βγαίνουν στη σκηνή για σημαντικά παιχνίδια.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Στις 19:30 (CosmoteSport 4) ο Προμηθέας αντιμετωπίζει την Ντιζόν. Θέλοντας μάλιστα τη νίκη για να παραμείνει σε τροχιά… δεύτερης θέσης.

Οι Πατρινοί είχαν ηττηθεί από την Ντιζόν με 88-80 στη Γαλλία και ισοβαθμούν με τη Ρίτας Βίλνιους στο 2-2. Οι Λιθουανοί όμως αντιμετωπίζουν την Οπάβα στην Τσεχία και πιθανότατα θα φύγουν από εκεί με τη νίκη, κάτι που κάνει τον Προμηθέα να αναζητά και αυτός το θετικό αποτέλεσμα πάση θυσία ώστε να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα play-in.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cxbo2ns2dbll)

Η 5η αγωνιστική

  • Οπάβα – Ρίτας (19:30)
  • Προμηθέας – Ντιζόν (19:30)
  • Η κατάταξη στον όμιλο του Προμηθέα
  • Ντιζόν 4-0
  • Προμηθέας 2-2
  • Ρίτας 2-2
  • Οπάβα 0-4

Τεράστιας σημασίας παιχνίδι για τον Άρη

Μισή ώρα αργότερα, ο Άρης θα υποδεχτεί τη Λιετκαμπέλις (20:00, Novasports Prime). Μία ομάδα που βρίσκεται μόλις μία νίκη μπροστά του, έχοντας όμως κερδίσει με 84-74 μέσα στη Λιθουανία τους «κιτρινόμαυρους». Φυσικά και η διαφορά παίζει ρόλο, αλλά αυτό που μετράει πρώτα για τον Άρη είναι η νίκη.

«Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο που μετά την αλλαγή του προπονητή του δείχνει διαφορετικό πρόσωπο σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού. Πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε αναφορικά με τη φρεσκάδα μας, ψυχικά και σωματικά, καθώς είχαμε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι πριν από 48 ώρες και να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 100%.

Η προσωπική άμυνα και οι αποφάσεις που θα πάρουμε στο επιθετικό κομμάτι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο για την τελική έκβαση του αγώνα» αναφέρει ο Καστρίτης, που έχει όμως να διαχειριστεί την απουσία του Ίσμαελ Σανόγκο, ενώ ούτε ο Σταρκ θα κάνει ντεμπούτο, καθώς χρειάζεται μερικές προπονήσεις ακόμα με την ομάδα.

Η κατάταξη στον όμιλο του Άρη

  1. Γκραν Κανάρια 10-0
  2. Μπουργκ 8-2
  3. Κλουζ Ναπόκα 7-3
  4. Ουλμ 7-3
  5. Λιετκαμπέλις 4-6
  6. Μπουντούτσνοστ 4-6
  7. Τρέντο 4-6
  8. Άρης 3-7
  9. Τουρκ Τέλεκομ 2-8
  10. Σλασκ 1-9

Πηγή: gazzetta.gr

Δημοφιλέστερα

To Top