Οικονομία

Σκυλακάκης: «Τα νέα τιμολόγια θα είναι φθηνότερα ή στην περιοχή των χρεώσεων με τις επιδοτήσεις»

Την εκτίμηση ότι ο ανταγωνισμός μόλις ξεκίνησε στην αγορά ηλεκτρισμού και ότι οι καταναλωτές που θα είναι συνετοί και σώφρονες θα δουν καλύτερα τιμολόγια κάνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Υπάρχει ένα απλό εργαλείο που είναι η τιμή την πρώτη κάθε μήνα, η οποία δεν κρύβεται, είναι εκεί και δεν μπορεί κανείς να βάλει φερετζέ. Στο τέλος κάποιος είναι ο πιο φθηνός» δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου.

Ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι η χώρα κάνει την μετάβαση από τις οριζόντιες επιδοτήσεις χωρίς ακριβές τιμές. «Με τις ΑΠΕ και άλλα μέτρα που θα πάρουμε, οι τιμές Ιανουαρίου θα είναι φθηνότερες ή στην ίδια περιοχή με τις επιδοτήσεις». Και για το 1,2 εκ. καταναλωτές που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό χαμηλότερες από την εποχή των επιδοτήσεων.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα που θα υποδέχεται τις αιτήσεις για την έκτακτη ενίσχυση στο ηλεκτρικό ρεύμα θα λειτουργήσει αρχές του έτους ενώ είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να γίνει και νωρίτερα.

Ο κ. Σκυλακάκης χαρακτήρισε πολύ υγιές ότι οι καταναλωτές ψάχνουν τα τιμολόγια. «Το ενδιαφέρον των καταναλωτών για κάτι που τους συμφέρει είναι η βάση του ανταγωνισμού. Όταν δεν ψάχνουν για την φθηνότερη τιμή δεν υπάρχει ανταγωνισμός».

Ο ανταγωνισμός λειτουργεί και στο σταθερό τιμολόγιο, αφού όπως σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης για πρώτη φορά υπάρχει ένα πολύ οικονομικό «μπλε» τιμολόγιο (της ΔΕΗ) που σημαίνει ότι υπάρχει προσδοκία για χαμηλότερες τιμές το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top