Ελλάδα

«Στο Κόκκινο»: Η συνέλευση των εργαζομένων ζητά την επιστροφή της Λουπάκη στο πρόγραμμα

Την επιστροφή της Ευγενίας Λουπάκη στο πρόγραμμα του «105,5 Στο Κόκκινο», την ώρα της εκπομπής της και την αποκατάσταση της επαγγελματικής της αξιοπρέπειας ζητά με απόφασή της η συνέλευση των εργαζομένων του ραδιοσταθμού, μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποχώρησή της.

Οι εργαζόμενοι, με ομόφωνη απόφασή τους, τονίζουν ότι δεν μπορούν να δεχθούν «απολύσεις ή “απομακρύνσεις” εξαιτίας αναρτήσεων στα social media. Το τι γράφει ο καθένας / καθεμία στα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορεί να ελέγχεται και να εγείρει ποινές ή απειλές για τη δουλειά του. Πολλώ δε μάλλον, όταν αναφερόμαστε σε μια ανάρτηση που διορθώθηκε όταν επισημάνθηκε ότι είναι ανακριβής».

Παράλληλα, χαρακτηρίζουν «εξαιρετικά προβληματικό» να επιτίθεται η διεύθυνση του σταθμού από τον ραδιοφωνικό αέρα ονομαστικά σε εργαζόμενους και μάλιστα δίνοντας στη δημοσιότητα προσωπικά δεδομένα.

« Δεν δεχόμαστε την “υποχρεωτική άδεια” ως μέσο διευθέτησης ή “συμμόρφωσης” των εργαζομένων που για οποιονδήποτε λόγο ενόχλησαν την διοίκηση του σταθμού», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Αφήνοντας αιχμές κατά προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, η συνέλευση των εργαζομένων ζητά να μην εκτοξεύονται «μεγαλοστομίες και δελτία τύπου που αναφέρονται σε εργαζόμενους, από άτομα που αγνοούν την λειτουργία και βασικά ζητήματα του σταθμού. Πόσο μάλλον όταν αυτά ζητούν και δίνουν πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων, συμβάλλοντας στην επιπλέον στοχοποίηση των εργαζομένων».

Σε κάθε περίπτωση, καλούν όλες τις πλευρές να συνεχίσουν να κάνουν το έργο τους «αποφεύγοντας τοξικές εντάσεις που φέρνουν το Κόκκινο στην δημοσιότητα για τους λάθος λόγους».

Ειδικότερα, η συνέλευση των εργαζομένων Στο Κόκκινο που συνεδρίασε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, έλαβε ομόφωνα τις ακόλουθες αποφάσεις:

1, Οι εργαζόμενοι/ες στον 105.5 Στο Κόκκινο δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε απολύσεις ή «απομακρύνσεις» εξαιτίας αναρτήσεων στα social media. Το τι γράφει ο καθένας / καθεμία στα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορεί να ελέγχεται και να εγείρει ποινές ή απειλές για τη δουλειά του. Πολλώ δε μάλλον, όταν αναφερόμαστε σε μια ανάρτηση που διορθώθηκε όταν επισημάνθηκε ότι είναι ανακριβής.

2. Θεωρούμε εξαιρετικά προβληματικό να επιτίθεται η διεύθυνση του σταθμού από τον αέρα σε εργαζόμενους/ες του σταθμού ονομαστικά, δίνοντας στη δημοσιότητα προσωπικά τους δεδομένα.

3. Δεν δεχόμαστε την «υποχρεωτική άδεια» ως μέσο διευθέτησης ή «συμμόρφωσης» των εργαζομένων που για οποιονδήποτε λόγο ενόχλησαν την διοίκηση του σταθμού.

Δημοφιλέστερα

To Top