Διεθνή

Η Tesla ανακαλεί δύο εκατομμύρια οχήματα για προβλήματα στον αυτόματο πιλότο

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Έλον Μασκ Tesla ανακαλεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια οχήματα έπειτα από προβλήματα που εντόπισε η αμερικανική εποπτική αρχή στο πρόγραμμα Autopilot που βοηθά τον οδηγό.

Η έρευνα, που κράτησε πάνω από δύο χρόνια, αφορούσε ατυχήματα που συνέβησαν όσο ο αυτόματος πιλότος ήταν σε λειτουργία.

Η ανάκληση αφορά σχεδόν όλα τα Tesla που έχουν πωληθεί στις ΗΠΑ από το 2015 οπότε και διατέθηκε η λειτουργία Autopilot.

Η Tesla δήλωσε ότι θα στείλει ενημέρωση λογισμικού για να διορθώσει το πρόβλημα. Η ενημέρωση γίνεται αυτόματα και δεν απαιτεί επίσκεψη σε αντιπροσωπεία ή συνεργείο, αλλά εξακολουθεί να αναφέρεται από την αμερικανική ρυθμιστική αρχή ως ανάκληση, σημειώνει το BBC.

Ο αυτόματος πιλότος βοηθά στην καθοδήγηση του αυτοκινητου, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα, αλλά το αυτοκίνητο εξακολουθεί να απαιτεί τη συμβολή του οδηγού. Κρατά, για παράδειγμα, το αυτοκίνητο στη σωστή λωρίδα με ταχύτητα ανάλογη με αυτή των γύρω οχημάτων.

Ωστόσο ο οδηγός πρέπει να έχει τα χέρια στο τιμόνι για να πάρει τον έλεγχο αν χρειαστεί. Αν αντιληφθεί ότι ο οδηγός δεν προσέχει ή αν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τον αυτόματο πιλότο σε ακατάλληλες στιγμές, το λογισμικό προειδοποιεί τον οδηγό.

Το λογισμικό της Tesla υποτίθεται ότι διασφαλίζει ότι οι οδηγοί συμμετέχουν στην οδήγηση και ότι η λειτουργία χρησιμοποιείται μόνο σε κατάλληλες συνθήκες, όπως η οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους. Κατά την αμερικανική αρχή, τα συστήματα ελέγχου της λειτουργίας μπορεί να μην επαρκούν για την αποτροπή της κακής χρήσης από τον οδηγό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης, η εταιρεία δεν συμφώνησε με την ανάλυση της αρχής, αλλά συμφώνησε να προσθέσει νέα χαρακτηριστικά και περισσότερους ελέγχους κατά την ενεργοποίηση των λειτουργιών της αυτόματης οδήγησης.

Δημοφιλέστερα

To Top