Διεθνή

Αμερικανοεβραίοι διαδηλωτές έκλεισαν αυτοκινητόδρομο στο Λος Άντζελες ζητώντας κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν αυτοκινητόδρομο στο Λος Άντζελες την ώρα της μεγάλης κίνησης χθες Τετάρτη για να απαιτήσουν να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Κάθισαν στο οδόστρωμα, σταματώντας την κυκλοφορία και προκάλεσαν μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην πόλη όπου, ακόμη και υπό κανονικές συνθήκες, η κίνηση είναι απελπιστική.

Μέλη της IfNotNow («Αν όχι τώρα»), συλλογικότητας που λέει ότι έχει ιδρυθεί από «αμερικανούς Εβραίους που οργανώνονται για να τερματιστεί η υποστήριξη των ΗΠΑ στο σύστημα του ισραηλινού απαρτχάιντ», τοποθέτησαν γιγάντια μενορά στην άσφαλτο και έψαλαν καλώντας να κηρυχθεί «άμεσα κατάπαυση του πυρός».

«Ως Εβραίοι, δεν μπορούμε να μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα καθώς ο πληθυσμός στη Γάζα υφίσταται λιμό και σφαγιάζεται στο όνομά μας», ανέφερε η συλλογικότητα μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε η ζωή να συνεχίζεται ως συνήθως όταν Παλαιστίνιοι δολοφονούνται με απόλυτη ατιμωρησία. Κλείσαμε λοιπόν τον δρόμο»,προσθέτουν.
Πλάνα από τη διαδήλωση δείχνουν λογομαχίες και αψιμαχίες, προφανώς ανάμεσα σε διαδηλωτές και αυτοκινητιστές.

Η αστυνομία επενέβη περίπου μια ώρα αφού έγινε ο αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου.

Δημοφιλέστερα

To Top