Πολιτική

Κεραμέως: Θα γίνουν 16.521 νέες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα – Στην Υγεία οι 6.500

Τους τρεις μεταρρυθμιστικούς άξονες που θα κινηθεί το Υπουργείο Εσωτερικών παρουσίασε η κυρία Νίκη Κεραμέως κατά την τοποθέτηση της στην Ολομέλεια της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024.

Η Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως τα κονδύλια για τις δράσεις του δικού της χαρτοφυλακίου είναι αυξημένα κατά 4,42% σε σχέση με το 2023 ενώ σημείωσε πως το σύνολο των πολιτικών δράσεων στοχεύουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Παράλληλα, είπε ο νέος προϋπολογισμός προβλέπει 16.521 νέες προσλήψεις για τον δημόσιο τομέα, με έμφαση στην Υγεία με 6.500 θέσεις.

Πέραν αυτών παρουσίασε και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία όπως είναι η εισαγωγή της επιστολικής ψήφου αλλά και η άρση των εμποδίων για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο με διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία»

Η κυρία Κεραμέως ανέφερε πως ο πρώτος μεταρρυθμιστικός άξονας περιλαμβάνει δράσεις για «επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο με διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία».

Σημείωσε πως «τα τελευταία 4,5 χρόνια, το κράτος εκσυγχρονίστηκε, οι απαιτήσεις πολλαπλασιάστηκαν, και το ανθρώπινο δυναμικό μας προσαρμόστηκε σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Δέσμευσή μας ήταν και οι απολαβές να ακολουθήσουν κλιμακούμενη πορεία. 14 χρόνια μετά, με απόφαση του Πρωθυπουργού, η αναμόρφωση του μισθολογίου του δημοσίου τομέα είναι γεγονός. Έτσι, ενισχύουμε τα εισοδήματα, οριζοντίως των δημοσίων υπαλλήλων, και ειδικότερα των εργαζομένων με παιδιά για την στήριξη της οικογένειας, και όσων κατέχουν θέση ευθύνης, για κινητροδότηση και επιβράβευση. Πρόκειται για συνολικό δημοσιονομικό αποτύπωμα ύψους 956 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, προβλέφθηκαν:

– οριζόντια αύξηση κατά 70 ευρώ στον βασικό μισθό,

– αύξηση της οικογενειακής παροχής από 20 έως 50 ευρώ μηνιαίως,

– αύξηση των επιδομάτων θέσης ευθύνης κατά 30% και

Δημοφιλέστερα

To Top