Πολιτική

Αυγέρη: «Αποτυχημένη η στρατηγική της κυβέρνησης στο ζήτημα της Αλβανίας»

Για «αποτυχημένη στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ζήτημα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας», έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δώρα Αυγέρη, μιλώντας στην τηλεόραση του Action 24.

Σε ερώτηση για το θέμα του βέτο που βάζει η Ελλάδα στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας, η Δώρα Αυγέρη απάντησε: «για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας να ορκιστεί, με ευθύνη της αλβανικής κυβέρνησης, είναι ζήτημα κράτους Δικαίου, επομένως είναι και ένα ζήτημα που επηρεάζει την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην ΕΕ».

Υπενθύμισε ότι τον Μάρτιο του 2019, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας είχαν βάλει βέτο στο Βουκουρέστι, με αφορμή την υπόθεση με τις περιουσίες της ελληνικής μειονότητας και «έτσι αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία η τότε αλβανική κυβέρνηση».


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxnyp66cna4x)

«Τα θέματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα αφορούν τη στάση της γειτονικής χώρας και του κ. Ράμα προσωπικά, αναδεικνύουν όμως και μια αποτυχημένη στρατηγική τής σημερινής ελληνικής κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πέρυσι τέτοιον καιρό είχε δεχθεί το απαγορευτικό από την πλευρά της Αλβανίας να μην πάει στα μειονοτικά χωριά. Τελικά, πριν τις τοπικές εκλογές στην Αλβανία και τις δικές μας εθνικές εκλογές, επισκέφτηκε μόνο τα Τίρανα, όχι τα μειονοτικά χωριά. Σε ένα κλίμα μάλιστα πανηγυρικό τότε, με ανταλλαγή φιλοφρονήσεων ανάμεσα στους δύο ηγέτες.

Ο κ. Μητσοτάκης καλούσε τους Ευρωπαίους να πάνε να δουν το αλβανικό θαύμα, ενώ ο Έντι Ράμα αποκαλούσε τον Έλληνα πρωθυπουργό εξαιρετικό κυβερνήτη. Αλλά όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός, στις 22 Δεκεμβρίου του 2022, επισκέφτηκε τα μειονοτικά χωριά, στην ουσία δεν είπε τίποτα. Τώρα ξαφνικά ανακαλύπτει ότι ο κ. Ράμα, με τον οποίο αντήλλασσε φιλοφρονήσεις, είναι το κακό παιδί της Ευρώπης», ανέφερε.

«Ό,τι σπέρνεις θερίζεις. Γι’ αυτό εμείς μιλάμε για μια στέρεη εξωτερική πολιτική με αρχή, μέση και τέλος. Δυστυχώς αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι δεν υπάρχει», δήλωσε η Δώρα Αυγέρη.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxnyu17oluxd)

Δημοφιλέστερα

To Top