Ελλάδα

Καλλιάνος: Πού θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο – Δείτε χάρτη

Βροχές, καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις αναμένεται να πέσουν το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και μαθηματικό Γιάννη Καλλιάνο.

Ο κ. Καλλιάνος επισημαίνει ότι η μεταβολή του καιρού, που θα ξεκινήσει από αύριο, αρχικά με βροχές και καταιγίδες, είναι απόλυτα φυσιολογική.

Η ψυχρή εισβολή του Σαββατοκύριακου θεωρείται μέτριας έντασης, που θα επηρεάσει με χιόνια σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα, κυρίως στα βόρεια τμήματα της χώρας. Χιόνια θα εκδηλωθούν και στην υπόλοιπη κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, όπως δείχνει και ο χάρτης που δημοσίευσε.

Αναλυτικά η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου

Αν αναλογιστεί κανείς ότι βαδίζουμε προς τα Χριστούγεννα και ακόμα επικρατούν θερμοκρασίες της τάξεως των 25°C στην Κρήτη και των 24°C στη Στερεά, τότε μάλλον ακραίο είναι αυτό που βιώνουμε και όχι αυτό που θα έρθει.

Άρα, θα είναι απόλυτα φυσιολογική για την εποχή η μεταβολή του καιρού που θα λάβει χώρα από αύριο Παρασκευή αρχικά με βροχές και καταιγίδες. Το Σαββατοκύριακο θα πέσει περαιτέρω η θερμοκρασία, θα εκδηλωθούν πέρα από βροχές και χιονοπτώσεις αλλά θα είναι μια ψυχρή εισβολή το πολύ μέτριας έντασης που θα επηρεάσει με χιονοπτώσεις σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα κυρίως τα βόρεια τμήματα της χώρας. Στην υπόλοιπη κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα θα χιονίσει στα ορεινά.

Επίσης, ενώ το Σάββατο ο καιρός θα είναι άστατος κατά διαστήματα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και από το μεσημέρι μόνο στο Αιγαίο και θα εξασθενήσουν.

Ενδεικτικά υψόμετρα χιονοπτώσεων Σαββάτου

Δυτική Μακεδονία : 600 m
Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία : 400 m

Θράκη : 100 m (άρα και σε πεδινά τμήματα)

Δημοφιλέστερα

To Top