Διεθνή

Αλβανία: Ένταση, σωματοφύλακες και καπνογόνα στη Βουλή – Δείτε βίντεο

Σκηνές απείρου κάλλους καταγράφηκαν στην Αλβανία όπου oι βουλευτές της αντιπολίτευσης διέκοψαν την Πέμπτη (14/12) την έναρξη της νέας συνόδου του κοινοβουλίου, απαιτώντας τη διεξαγωγή έρευνας κατά της κυβέρνησης για φερόμενη διαφθορά.

Μάλιστα, σωματοφύλακες απέκλεισαν την είσοδο στο κτήριο του κοινοβουλίου, αρνούμενοι την είσοδο σε βουλευτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι είχαν τιμωρηθεί για προηγούμενα ξεσπάσματα βίας στη συνέλευση.

Στην αίθουσα προκλήθηκε ένταση, με τους βουλευτές να μπαίνουν τελικά από την πίσω πόρτα. Μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας οι βουλευτές της αντιπολίτευσης άναψαν καπνογόνα ενώ μπράβοι παρακολουθούσαν.

Δείτε βίντεο:


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxo5r2hy6vg9)

Σημειώνεται ότι το κοινοβούλιο επρόκειτο να ψηφίσει τη μεταναστευτική συμφωνία με την Ιταλία, αλλά η πρόεδρος Λιντίτα Νικόλα αφαίρεσε το θέμα από την ημερήσια διάταξη αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο ανέστειλε την Τετάρτη την επικύρωση.

Το δικαστήριο θα πραγματοποιήσει ακρόαση στις 18 Ιανουαρίου για να διαπιστώσει αν η συμφωνία παραβιάζει το σύνταγμα της Αλβανίας. Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Gazmend Bardhi χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου. «Εκ μέρους του δημόσιου συμφέροντος, ζητάμε την αμερόληπτη και ανεξάρτητη κρίση αυτής της συμφωνίας, η οποία έρχεται σε αντίθεση με πολλά άρθρα του Συντάγματος της χώρας και πολλών διεθνών συμφωνιών» δήλωσε.

Δημοφιλέστερα

To Top