Πολιτική

Βουλή: Νατσιός-Βελόπουλος τσακώθηκαν για το… χριστανόμετρο με «διαιτητή» τον Τσακαλώτο

Με αναφορές στον γάμο των ομόφυλων, επίδειξη χριστιανοφροσύνης, πατριωτισμού και Ορθόδοξες παραβολές συνεχίζεται η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η τοποθέτηση του προέδρου της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού, το πρωί της Παρασκευής «ενεργοποίησε» ακαριαία τα αντανακλαστικά του Κυριάκου Βελόπουλου της Ελληνικής Λύσης ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να μην αφήσει κανένα περιθώριο στους ιδεολογικούς ανταγωνιστές του να πλειοδοτήσουν σε θέματα της εθνικοπατριωτικής ατζέντας.

Οι πρόεδροι και οι βουλευτές των δύο δεξιότερων κομμάτων επιδόθηκαν σε «ιερό πόλεμο» ενώ στη σύγκρουση μπήκαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με τον εκπρόσωπο της Νέας Αριστεράς να επικαλείται την επιστολή του Παύλου προς τους Κορινθίους και τον αντιπρόεδρο της Βουλής να τον παραπέμπει με νόημα στα λόγια του Ιούδα προς τον Ιησού λίγο πριν την προδοσία.

Η αρχή έγινε όταν ο κ. Νατσιός αναφέρθηκε σε επίθεση που δέχθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας από ομάδα φοιτητών που τον κατηγόρησαν για σκοταδισμό υποστηρίζοντας πως στοχοποιήθηκε ο ίδιος και το κόμμα του από την κυβέρνηση που τους αποκάλεσε «ντεμεκ». «Ενοχλεί γιατί είμαστε χριστιανοί βιωματικά και αγαπάμε τη πατρίδα μας» είπε ο κ. Νατσιός συνεχίζοντας την τοποθέτηση του για τον γάμο των ομόφυλων: «ενοχλεί γιατί είμαστε κατά του γάμου των ομόφυλων. Αν έρθει και ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα βρίσκεται σε αντίποδα χριστιανικής πίστης». Ακολούθησε ο κ. Βελόπουλος που για τον γάμο των ομόφυλων είπε «άλλο το τι κάνει στο κρεβάτι του ο καθένας. Το παιδί θέλει μπαμπά και μαμά».

Στην «δεξιά εξίσωση» των Νατσιού – Βελόπουλου παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Θα έλεγα στον κ. Νατσιό να διαβάσει την επιστολή του Παύλου προς τους Κορινθίους που τους είπε για τις τρεις αρχές του χριστιανισμού: πίστη, ελπίδα και αγάπη. Δεν βρήκα την αγάπη στην ομιλία του κ. Νατσιού. Δεν είδα την αγάπη για ένα γκει παιδί που υφίσταται μπουλινγκ στο σχολείο ή για μια λεσβία κοπέλα. Ελπίζω η Ελληνική εκκλησία να μην υιοθετήσει ούτε εσάς ούτε τον Βελόπουλο ως εκπροσώπους της ορθόδοξης πίστης».

Δημοφιλέστερα

To Top