Πολιτική

Καλαφάτης – Βουλή: «Σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που δρομολογήσαμε για τη Θεσσαλονίκη του 2030»

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύουμε συνέπεια στις δεσμεύσεις μας. Συνεχίζουμε τη μεταρρυθμιστική στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη βελτίωση των υπηρεσιών του κράτους, την επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης και την τόνωση της ασφάλειας, τη βελτίωση της καθημερινότητας. Αναπτύσσουμε παράλληλα, τολμηρές και συνετές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των Ενόπλων μας Δυνάμεων, την ενδυνάμωση του ρόλου της Πατρίδας μας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας, την επανατοποθέτησή της στο χάρτη του μέλλοντος, την προώθηση των δικαίων και των δικαιωμάτων μας», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2024.

Και πρόσθεσε: «Οι Μακεδόνες είμαστε περήφανοι -πολύ περήφανοι- που η Βόρεια Ελλάδα πρωταγωνιστεί τόσο στη στρατηγική αναβάθμιση της Πατρίδας μας, όσο και στη μετεξέλιξή της σε διεθνή ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο. Οι Θεσσαλονικείς είμαστε αισιόδοξοι που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο που μαζί δρομολογήσαμε, με 30 και πλέον έργα για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Ξέρουμε ότι το νερό μπήκε στ’ αυλάκι, δεν λοξοδρομεί και δεν γυρίζει πίσω. Όλοι οι Έλληνες μπορούμε να αισθανόμαστε ασφάλεια για το σήμερα και αισιοδοξία για το αύριο της Πατρίδας μας».

Οι Έλληνες μπορούμε να αισθανόμαστε ασφάλεια για το σήμερα και αισιοδοξία για το αύριο της Πατρίδας μας.

Είμαστε…

Posted by Stavros Kalafatis on Friday, December 15, 2023

Ο κ. Καλαφάτης αναφέρθηκε στη συνέχιση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας «που φέρνει φθηνότερο χρήμα, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερες θέσεις δουλειάς» καθώς και στην τόνωση της απασχόλησης με επιπλέον 300 χιλ. θέσεις εργασίας. Αναφέρθηκε ακόμη στις δράσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που πλήττει τους πάντες κι ακόμη περισσότερο τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, υπογραμμίζοντας ότι ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει παρεμβάσεις 2,5 δις ευρώ για τη βελτίωση των εισοδημάτων, με αυξήσεις μισθών και συντάξεων, καθώς και πρόσθετες φοροελαφρύνσεις.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

«Δεσμευτήκαμε προεκλογικά να εργαστούμε για την περαιτέρω αναβάθμιση της οικονομίας και τη διασφάλιση ισχυρής ανάπτυξης, την ενίσχυση των εισοδημάτων και της κοινωνικής συνοχής, την βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας και Εκπαίδευσης, τη μείωση των φόρων και τη δικαιότερη κατανομή τους, τη στήριξη στους συμπολίτες μας, που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτούς ακριβώς τους στόχους υπηρετούμε -με συνέπεια και υπευθυνότητα- από την πρώτη στιγμή. Αυτούς τους στόχους θέτει και ο Προϋπολογισμός που συζητάμε.

Παρά τη διεθνή αβεβαιότητα, διασφαλίζει συνέχιση της αναπτυξιακής δυναμικής, που πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έβαλε τη χώρα μας στο κλαμπ των πιο ελκυστικών επενδυτικών προορισμών, που φέρνει φθηνότερο χρήμα, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερες θέσεις δουλειάς.

Η ανάπτυξη κινείται πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης και, στη νέα χρονιά, θα φτάσει το 2,9% του ΑΕΠ.

Δημοφιλέστερα

To Top