Διεθνή

Γαλλία: Επέστρεψε στη γιαγιά του στη Βρετανία μετά από έξι χρόνια εξαφάνισης ο έφηβος Άλεξ

Ο Άλεξ Μπάτι, ο Βρετανός έφηβος που είχε εξαφανιστεί τα τελευταία έξι χρόνια και βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στη νότια Γαλλία, επαναπατρίστηκε το βράδυ του Σαββάτου (16 Δεκεμβρίου) στη Βρετανία.

Ο 17χρονος ταξίδεψε αεροπορικώς από την Τουλούζη για το Λονδίνο μέσω Άμστερνταμ με πτήση της KLM και «συνοδευόταν από μέλη των υπηρεσιών της βρετανικής αστυνομίας», διευκρίνισε νωρίτερα ο Αντουάν Λεροΐ, αντιεισαγγελέας της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Επέστρεψε στη γιαγιά του, τη μητέρα της μητέρας του, στην οποία η βρετανική δικαιοσύνη είχε αναθέσει την κηδεμονία του προτού η μητέρα του τον απαγάγει το 2017, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Μάλαγα της Ισπανίας, όπου είχαν πάει μαζί με τον παππού του.

Ο Άλεξ Μπάτι, ο οποίος ζούσε «νομαδική» ζωή σε μια «πνευματική» κοινότητα επί έξι χρόνια, βρέθηκε τυχαία την Πέμπτη μέσα στη νύχτα από έναν οδηγό-διανομέα, καθώς περπατούσε κατά μήκος ενός δρόμου σε ορεινή περιοχή κοντά στην Τουλούζη, διευκρίνισε ο αντιεισαγγελέας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.

«Είναι καλά στην υγεία του, “πολύ ήρεμος”, δείχνει “ευφυής”, σύμφωνα με τον γιατρό που τον εξέτασε και δεν φαίνεται να έχει υποστεί κακομεταχείριση στα έξι αυτά χρόνια που διήρκησε η απαγωγή του. Η μητέρα του, η οποία δεν έχει βρεθεί έως τώρα, μπορεί να βρίσκεται στη Φινλανδία», δήλωσε ο αντιεισαγγελέας κατά τη συνέντευξη.

Δημοφιλέστερα

To Top