Διεθνή

Αποζημίωση 55 εκατ. δολαρίων προτείνει ο συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζοουνς στις οικογένειες θυμάτων του Σάντι Χουκ

Ο συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς πρότεινε να καταβάλει 55 εκατομμύρια δολάρια σε βάθος 10 ετών στις οικογένειες των θυμάτων της σφαγής στο σχολείο Σάντι Χουκ που τον μήνυσαν για τη διάδοση ψεμάτων ότι το μακελειό στο σχολείο του Κονέκτικατ το 2012 ήταν «στημένο» από την κυβέρνηση.

Η προσφορά ήρθε μετά την απόφαση δικαστή του Τέξας ότι ο Τζόουνς, παρουσιαστής του Infowars, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει προστασία από την πτώχευση για να αποφύγει να καταβάλει σχεδόν 1,5 δισ. δολάρια στις οικογένειες των θυμάτων.

Σύμφωνα με το 30σέλιδο σχέδιο που υποβλήθηκε την Παρασκευή, όπως αναφέρει ο Guardian, ο Τζόουνς προσφέρθηκε να καταβάλει εφάπαξ τουλάχιστον 5,5 εκατ. δολάρια ετησίως, τα οποία θα μοιραστούν μεταξύ των εναγόντων. Η πληρωμή θα συνοδευόταν επίσης από ένα ποσοστό των προσωπικών ετήσιων εσόδων του και ένα κομμάτι των εσόδων του Infowars.

Τον Νοέμβριο, οι δικηγόροι των οικογενειών είχαν προτείνει διακανονισμό ύψους τουλάχιστον 8,5 εκατ. δολαρίων ετησίως για 10 χρόνια.

Το νέο σχέδιο απαιτεί την έγκριση του δικαστηρίου. Οι τελικές ακροάσεις για την υπόθεση έχουν προγραμματιστεί για τα τέλη Φεβρουαρίου.

Δικηγόρων των εναγόντων εξηγούσε ότι είναι η πρώτη φορά που ο Τζόουνς αποκαλύπτει κάποιο σχέδιο για να πληρώσει τις οικογένειες για τη ζημιά που τους προκάλεσε.

Η σφαγή στο δημοτικό Σάντι Χουκ είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ το 2012. Συνολικά 26 παιδιά και δάσκαλοι σκοτώθηκαν από ένοπλο που είχε εισβάλει στο σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ.

Ο Τζόουνς για χρόνια διέδιδε ψευδείς πληροφορίες για τη σφαγή. Ισχυρίστηκε ότι οι πυροβολισμοί στο σχολείο ήταν απάτη με στόχο τα πυροβόλα όπλα των Αμερικανών και ότι οι οικογένειες των θυμάτων «ήταν ηθοποιοί».

Δημοφιλέστερα

To Top