Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Συγγενείς ενός από τους τρεις όμηρους κατηγορεί τον στρατό ότι τον δολοφόνησε

Ο αδελφός του ενός από τους τρεις ομήρους που σκότωσαν κατά λάθος μέλη του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας κατηγόρησε αυτούς που τον «εγκατέλειψαν» ότι τον «δολοφόνησαν», παρότι «τα έκανες όλα σωστά».

Ο Ιντό Σαμρίζ απευθυνόταν στον αδελφό του, τον 26χρονο Αλόν (δεξιά στη φωτογραφία), κατά την τελετή της κηδείας την Κυριακή στο Σεφαΐμ, κιμπούτς βόρεια του Τελ Αβίβ.

Ο Αλόν, που απήχθη την 7η Οκτωβρίου, έπεσε νεκρός μαζί με άλλους δυο ομήρους, καθώς φώναζαν για βοήθεια στα εβραϊκά, ανεμίζοντας λευκή σημαία, γυμνόστηθοι για να μη νομίσει κανείς πως ήταν μαχητές της Χαμάς.


hostages_message

Το μήνυμα γράφει στα εβραϊκά: «Βοήθεια, 3 όμηροι»

Χθες Κυριακή δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που φέρονται να τραβήχτηκαν στον τόπο της τραγωδίας στη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ άλλων διακρίνονται μηνύματα γραμμένα στα εβραϊκά πάνω σε λευκό χαρτί: «SOS», «Βοήθεια, Τρεις όμηροι».

Τα μηνύματα είχαν γραφτεί με υπολείμματα φαγητού, ανέφερε ο στρατός. «Με βάση την έρευνά μας στο πεδίο, φαίνεται πως οι τρεις όμηροι είχαν διαμείνει για κάποιο καιρό στο κτίριο όπου βρέθηκαν τα μηνύματα», πρόσθεσε.

Αφού έγινε γνωστό το περιστατικό, και μπροστά στην οργή πολλών Ισραηλινών, ο στρατός δεν έχει σταματήσει να εκδίδει ανακοινώσεις, διαβεβαιώνοντας πως άντλησε «διδάγματα».

Η πίεση των οικογενειών των ομήρων, που ζητούν να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις με τη Χαμάς, συνεχίζεται. Εκατοντάδες άνθρωποι έκαναν πορεία το βράδυ του Σαββάτου μπροστά στο Τελ Αβίβ και κατασκήνωσαν μπροστά στο υπουργείο Άμυνας απαιτώντας να ληφθούν μέτρα για να επιστρέψουν οι δικοί τους.

Δημοφιλέστερα

To Top