Πολιτική

Δημήτρης Καιρίδης: Δεν θα πετύχουμε ανάπτυξη 3% αν δεν κάνουμε κάτι για την έλλειψη εργατικών χεριών

Την ρύθμιση για το μεταναστευτικό που προκάλεσε την αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά και τις απαντήσεις από υπουργούς της κυβέρνησης και κυβερνητικές πηγές υπερασπίστηκε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν πρόκειται να πετύχουμε ανάπτυξη 3% εάν δεν κάνουμε κάτι με το μείζον θέμα της έλλειψης εργατικών χεριών».

Ο κ. Καιρίδης έκανε λόγο για βουλευτές της ΝΔ από την επαρχία που κάνουν ουρά στο γραφείο του και «έχουν μεγάλη αγωνία για τους εργάτες γης».

«Φέραμε κάναμε ρύθμιση που απαντά σε όλες τις αιτιάσεις του Αντώνη Σαμαρά. Δεν δημιουργούμε φάρο. Αφορά αφίξεις πριν το 2021» είπε ο κ. Καιρίδης προσθέτοντας ότι υπάρχουν ασφαλιστικές δικλείδες.

«Υπάρχει ο πάγιος μηχανισμός να δίνονται χαρτιά σε μη μόνιμους ήδη από το 2014. Υπάρχει μια οριζόντια ρύθμιση που προβλέπει ότι όποις είναι στη χώρα επτά χρόνια να μπορεί να αιτηθεί παραμονής. Εμείς αυστηροποιούμαι αυτή τη ρύθμιση» πρόσθεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ο οποίος σημείωσε ότι «τον Αντώνη Σαμαρά τον σέβομαι απόλυτα όπως και όλοι στη ΝΔ, είναι μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο και τύχη να τον έχομε στην παράταξη».

Δημοφιλέστερα

To Top