Διεθνή

Γάζα: Οι IDF εντόπισαν βαλίτσες με πάνω από €1,2 εκατ. σε σπίτι αξιωματούχου της Χαμάς

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι μάχες σώμα με σώμα των Ισραηλινών στρατιωτών με άντρες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, με τους IDF να ενημερώνουν πως την Κυριακή πέτυχαν πλήγματα σε περισσότερους από 150 στόχους.

Επιπλέον, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ισραηλινών, εντοπίστηκαν βαλίτσες με περίπου 1,25 εκατ. ευρώ (5 εκατ. ισραηλινά σέκελ), καθώς και όπλα σε σπίτι ανώτερου αξιωματούχου της Χαμάς. Σε άλλο σημείο βρέθηκαν εκρηκτικά, εξοπλισμός μάχης, RPG, όλμοι και πυρομαχικά, καθώς και φρεάτια και λάκκοι εκτόξευσης.

Τη ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι 110 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από χθες σε ισραηλινά χτυπήματα στην Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα. Σε μια σύντομη ανακοίνωση, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι από τα πλήγματα υπήρξαν «50 μάρτυρες σε σπίτια στην Τζαμπάλια», ανεβάζοντας σε 110 τον αριθμό των νεκρών από την Κυριακή στην πόλη αυτή.

Ο πιο πρόσφατος απολογισμός του υπουργείου, που ανακοινώθηκε την Παρασκευή, έκανε λόγο για 18.800 θανάτους από την αρχή του πολέμου με το Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Δημοφιλέστερα

To Top