Αθλητισμός

Conference League: Live η κλήρωση του Ολυμπιακού για τη φάση των 32

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του Ολυμπιακού συνεχίζεται το 2024 κι από το Europa League, μεταπήδησε στο Conference League, τη διοργάνωση όπου ο ΠΑΟΚ έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στους 16 (στις 23/2 η κλήρωση για τη συγκεκριμένη φάση) κι εκεί θέλει να βρεθούν κι οι ερυθρόλευκοι.

Οι Πειραιώτες ως μία από τις 8 ομάδες που κατέλαβαν την 3η θέση στον όμιλο τους στο Europa League θα αντιμετωπίσουν μία από τις 8 ομάδες που κατέλαβεν τη 2η θέση στους αντίστοιχους ομίλους του Conference League.

Κι όσο κι αν μια κλήρωση αποδεικνύεται καλή ή κακή με την απόδοση σου στον αγωνιστικό χώρο, η αλήθεια είναι ότι για τον Ολυμπιακό καλό θα ήταν να αποφύγει τη διασταύρωση με Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ντινάμο Ζάγκρεμπ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και κόντρα σ’ αυτές τις ομάδες δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης.

Αναλυτικά τα δύο γκρουπ:

Οι ομάδες που «υποβιβάστηκαν» από το Europa League League
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ), Άγιαξ (Ολλανδία), Μπέτις (Ισπανία), Στουρμ Γκρατς (Αυστρία), Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο), Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), Σερβέτ (Ελβετία), Μόλντε (Νορβηγία).

Δεύτερες ομίλων Conference League

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία), Γανδη (Βέλγιο), Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία), Μπόντο/Γκλιμτ (Νορβηγία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Φερεντσβάρος (Ουγγαρία), Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία).

Οι πρώτοι αγώνες των πλέι οφ θα διεξαχθούν στις 15 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 22 Φεβρουαρίου 2024.

Από τους νικητές που θα προκύψουν από αυτά τα ζευγάρια θα βγει κι ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ, καθώς ο «δικέφαλος του Βορρά» με την πρωτιά του στον όμιλό του έχει ήδη εξασφαλίσει τη θέση του στους «16» της διοργάνωσης. Ο ΠΑΟΚ στη φάση των «16» δεν μπορεί να κληρωθεί με τον Ολυμπιακό, αν οι Πειραιώτες προκριθούν από τα πλέι οφ. 

Τα παιχνίδια στους «16» θα γίνουν στις 7 και 14 Μαρτίου, τα προημιτελικά 11 και 18 Απριλίου, οι ημιτελικοί 2 και 9 Μαϊου. Στις 29 Μαΐου θα γίνει ο τελικός.

Δημοφιλέστερα

To Top