Ελλάδα

Πυροβολισμοί στο Γκάζι: Για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας διώκεται ο 33χρονος συνεπιβάτης του τζιπ

Στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης σε βάρος του 33χρονου Αλβανού που φέρεται να είναι ο συνεπιβάτης στο τζιπ, ο οδηγός του οποίου πυροβόλησε εν ψυχρώ τρεις νεαρούς στο Γκάζι, τα ξημερώματα του Σαββάτου, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Ειδικότερα, η κατηγορία που αντιμετωπίζει πλέον ο 33χρονος είναι συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή.

Μετά την άσκηση της δίωξης ο 33χρονος οδηγήθηκε στην αρμόδια ανακρίτρια και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη. Μάλιστα, φέρεται να δήλωσε σοκαρισμένος από την εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση κατά των τριών νεαρών και να υποστήριξε ότι το μόνο που έκανε ο ίδιος ήταν να χαστουκίσει τον ένα Κρητικό που, όπως ανέφερε, τον εξύβρισε. Ακόμη φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν γνώριζε ότι ο οδηγός του τζιπ και φίλος του είχε μαζί του όπλο. Η συνήγορος του 33χρονου ανέφερε ο εντολέας της από την πρώτη στιγμή του αιματηρού επεισοδίου ήταν σε σοκ και αμέσως μετά το περιστατικό επικοινώνησε μαζί της και της δήλωσε την πρόθεσή του να παραδοθεί στις αρχές.

Την ίδια στιγμή πάντως η 29η τακτική ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 37χρονου οδηγού, που οι αρχές κατάφεραν να ταυτοποιήσουν. Ο 37χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο και κατά συρροή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Δημοφιλέστερα

To Top