Οικονομία

Συντηρείται το εορταστικό κλίμα στη Wall Street – Πέμπτο συνεχόμενο ρεκόρ για τον Dow

Ασταμάτητη η Wall Street συνεχίζει σταθερά την… ανοδική της πορεία σε ένα πρόωρα εορταστικό κλίμα. ΄Άλλωστε, παρά τις επιφυλάξεις που εκφράζουν αξιωματούχοι της Fed, οι επενδυτές είναι πεπεισμένοι πως η περιοριστική νομισματική πολιτική θα συντηρηθεί μόλις για λίγους μήνες ακόμη, ανοίγοντας το δρόμο για την έναρξη του καθοδικού κύκλου των επιτοκίων.

Έτσι, στο ταμπλό ο Dow Jones σημείωσε νέα άνοδο ύψους 0,68% φτάνοντας τις 37.557 μονάδες που συνιστά αισίως ένα νέο ιστορικό υψηλό, το πέμπτο στη σειρά!

Μάλιστα η σημερινή συνεδρίαση σηματοδότησε την 9η συνεχόμενη με κέρδη για τον δείκτη των blue chips, που είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια σερί του από τον περασμένο Ιούλιο και μόλις ένα βήμα από το ρεκόρ των 10 ανοδικών συνεδριάσεων που κατέγραψε το 1990!

Ο S&P 500 κέρδισε επιπλέον 0,59% στις 4.768 μονάδες κλείνοντας κι άλλο την ψαλίδα που τον χωρίζει με τον στόχο των 4.796 μονάδων που είναι το ρεκόρ που είχε «πιάσει» τον Ιανουάριο του 2022.

Όσον αφορά στον Nasdaq, ο τεχνολογικός δείκτης ξεπέρασε και το όριο των 15.000 μονάδων φτάνοντας τις 15.003 αυξημένος κατά 0,66%.

Με τα δεδομένα αυτά η αγορά βάζει σοβαρή… υποψηφιότητα για μια ακόμη συνολικά κερδοφόρα εβδομάδα, που θα είναι η όγδοση στη σειρά!

Αντιστοίχως και ο απολογισμός του Δεκεμβρίου παραμένει άκρως θετικός. Τα κέρδη του S&P 500 ξεπερνούν το 4%, ενώ ο Dow και ο Nasdaq είναι ενισχυμένοι κατά άνω του 4% και 5% αντιστοίχως.

Στον αντίποδα οι αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν σταθερά σε τροχιά αποκλιμάκωσης. Η απόδοση του 10ετούς κινείται σταθερά κάτω από το 4%, στο 3,924% καθιστώντας μακρινό… εφιάλτη το προ μηνών ρεκόρ του 5%, ενώ η απόδοση του 30ετούς έπεσε στο 4,035%.

Οι επενδυτές θεωρούν, άλλωστε, πως τα νέα πληθωριστικά στοιχεία που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, μέσα από το δείκτη τιμών ατομικής κατανάλωσης (PCE) που αποτελεί και τον… αγαπημένο πληθωριστικό δείκτη της Federal Reserve, θα βοηθήσουν στο να αρθούν οι επιφυλάξεις μεταξύ των μελών του συμβουλίου που θεωρούν πρόωρη τη συζήτηση περί μείωσης των επιτοκίων.

Δημοφιλέστερα

To Top