Οικονομία

Επίδομα παιδιού, επίδομα ακριβείας: Αιτήσεις και πληρωμές

Η έκτακτη ενίσχυση των 150 έως 200 ευρώ για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου.

Το λεγόμενο επίδομα ακριβείας λαμβάνουν δικαιούχοι επιδόματος τέκνων, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ΑμεΑ και ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Αναλυτικά:

Για το Επίδομα Παιδιού καταβάλλεται 1,5 δόση επιπλέον, ενδεικτικά μία οικογένεια με δύο παιδιά που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα λάβει 350 ευρώ. Η αύξηση θα είναι 150%.
Για τα Άτομα με Αναπηρία το επίδομα θα ανέλθει στα 200 ευρώ.

Όσοι λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα θα λάβουν μισό της μηνιαίας καταβολής ενώ υπενθυμίζεται και η αύξηση του 8% που ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος Ανασφάλιστου Υπερήλικα θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση 150 ευρώ.

Ανοιχτή η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού είναι και πάλι ανοιχτή από χθες, Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, για την υποβολή αιτήσεων. Το επίδομα αφορά το έτος 2023.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν έως και τις 15 Ιανουαρίου 2024 να υποβάλουν την αίτηση στον σύνδεσμο https://www.idika.gr/epidomapaidiou.

Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) διευκρινίζουν ότι η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη για τους δικαιούχους του επιδόματος που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση Α21 για το έτος 2023 και για όσους πολίτες ξεκίνησαν την δημιουργία αίτησης Α21,, αλλά δεν έκαναν οριστική υποβολή της.

Μετά τις 15/1/2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης Α21 θα κλείσει οριστικά και δεν θα είναι πλέον δυνατή η υποβολή για το έτος 2023

Δημοφιλέστερα

To Top