Διεθνή

Ουκρανία: Αποκαταστάθηκαν οι υπηρεσίες παρόχου κινητής τηλεφωνίας μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε

Ο μεγαλύτερος πάροχος κινητής τηλεφωνίας της Ουκρανίας, η Kyivstar, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αποκατέστησε τις υπηρεσίες του μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τις φωνητικές επικοινωνίες σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας.

«Οι τεχνικοί μας επέλυσαν τα προβλήματα στις επικοινωνίες που παρουσιάστηκαν αυτό το πρωί σε έναν αριθμό πόλεων στην δυτική και νότια Ουκρανία. Οι υπηρεσίες λειτουργούν πλέον κανονικά» ανακοίνωσε η Kyivstar στην πλατφόρμα Χ.

Η εταιρεία ανάφερε ότι το δίκτυο σταθεροποιείται έπειτα από κυβερνοεπίθεση από χάκερ και μπορεί να υπάρξουν ακόμη κάποιες βραχυπρόθεσμες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση.

Εξαιτίας της επίθεσης, οι πελάτες είχαν μείνει την περασμένη Τρίτη χωρίς τηλεφωνική σύνδεση ή πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ενώ οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής μιας πόλης σταμάτησαν να λειτουργούν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kyivstar είοχε αφήσει να εννοηθεί ότι η Ρωσία θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη, αναφέρει το BBC.

Το δίκτυο της Kyivstar εκτιμάται ότι έχει περίπου 24 εκατομμύρια πελάτες κινητής τηλεφωνίας (περισσότερους από τους μισούς κατοίκους της χώρας) και ένα εκατομμύριο οικιακούς χρήστες του Διαδικτύου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top