Ελλάδα

Πανεπιστήμιο Columbia: Δέσμευση μας να δημιουργήσουμε γέφυρα σε πολλά ελληνικά πανεπιστήμια υψηλού επιπέδου

«Το Πανεπιστήμιο Columbia προωθεί συνεργασίες με το διεθνές περιβάλλον μέσω των συμπράξεων που διαμορφώνουν τα Global Centers, τα οποία λειτουργούν ήδη σε 10 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το Columbia Global Center στην Αθήνα θα λειτουργήσει ως 11ος κόμβος, συνδέοντας καθηγητές και φοιτητές του Columbia με καθηγητές και φοιτητές στην Ελλάδα αντίστοιχα, επιδιώκοντας συνεργασίες σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του Columbia Global Center καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης σχετικά με το προτεινόμενο νομοθετικό πλαίσιο για μη κρατικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα προσθέτοντας ότι: “Δική μας απόφαση και δέσμευση είναι να δημιουργήσουμε μία γέφυρα ανάμεσα στο Columbia και σε πολλά ελληνικά πανεπιστήμια υψηλού επιπέδου, αλλά και ευρύτερα με την ελληνική κοινωνία”.

Όπως αναφέρει ο Θ. Ζαούτης:«Μοιραζόμαστε το όραμα για πολυπολιτισμικότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα σε όλα τα επίπεδα. Σε αυτήν την προσπάθεια, είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε και να εργαστούμε μαζί με τα ελληνικά πανεπιστήμια, με σκοπό να ανταλλάξουμε τεχνογνωσία και να δημιουργήσουμε λύσεις για πιεστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε όλοι στον σύγχρονο κόσμο.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή, είναι πρόωρο να ξεχωρίσουμε μεμονωμένους τομείς. Οι πρώτες ιδέες που επεξεργαζόμαστε εστιάζουν στην Τεχνολογία, την Κλιματική Αλλαγή, την Υγεία και την Πολιτική Προστασία, ωστόσο θα χρειαστεί να συζητήσουμε αναλυτικά και να μελετήσουμε από κοινού τις παραμέτρους, με τους κατάλληλους εταίρους στην Ελλάδα.

Μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένες συμπράξεις, μπορούμε να αποκομίσουμε πολύτιμη εμπειρία που θα προωθήσει την ιδέα των υποτροφιών για φοιτητές, ενώ η κοινή έρευνα μπορεί να μας διδάξει και να μας οδηγήσει σε πολύτιμες λύσεις. Θα παρακολουθήσουμε τη δημόσια συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα μέσα στους επόμενους μήνες, με αφορμή την εισαγωγή νέου νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα. Δική μας απόφαση και δέσμευση είναι να δημιουργήσουμε μία γέφυρα ανάμεσα στο Columbia και σε πολλά ελληνικά πανεπιστήμια υψηλού επιπέδου, αλλά και ευρύτερα με την ελληνική κοινωνία.»

Δημοφιλέστερα

To Top