Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης «έστησε» τα στελέχη της ΚΟΕΣ και πήγε Παρίσι – Παραμονές Χριστουγέννων η συνεδρίαση!

Μονοήμερη επίσκεψη στο Παρίσι πραγματοποιεί από το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδεία του συζύγου του, Τάιλερ Μακμπέθ, καθώς αμφότεροι εθεάθησαν το πρωί να περπατούν στο ιστορικό κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του το ερχόμενο Σάββατο στο Τέξας και το Μισισίπι, ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε μια απόδραση -αστραπή στην «πόλη του Φωτός», από την οποία αναμένεται να επιστρέψει αύριο το πρωί στην Αθήνα.

Πηγές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έκαναν λόγο για ταξίδι με επαγγελματικό περιεχόμενο, για το οποίο δεν γνώριζαν ούτε πολύ στενοί συνεργάτες του νέου Προέδρου του κόμματος, που είχαν απλά παρατηρήσει ότι η σημερινή σελίδα στην ατζέντα του είχε μείνει κενή για όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η απουσία του, ωστόσο, έγινε αισθητή το μεσημέρι στην Αθήνα και λίγα λεπτά αργότερα γνωστοποιήθηκε στα μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), η οποία επρόκειτο να συνεδριάσει διαδικτυακά, πως η σημερινή συνεδρίαση αναβάλλεται για το απόγευμα της Παρασκευής.

Μολονότι ο κ. Κασσελάκης δεν είναι τυπικά μέλος του οργάνου, το γεγονός ότι η Επιτροπή (η οποία υποκαθιστά την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέχρι τη διοργάνωση του Συνεδρίου) θα συνεδρίαζε σήμερα για πρώτη φορά – δέκα ημέρες μετά την συγκρότησή της σε σώμα – έκανε πολύ πιθανή μια παρέμβαση του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, καθώς θα σηματοδοτούσε την επίσημη εκκίνηση των διαδικασιών του Συνεδρίου.

Ωστόσο, τα μέλη της πληροφορήθηκαν ξαφνικά λίγες ώρες πριν την προκαθορισμένη ώρα της συνεδρίασης, την νέα ημερομηνία σύγκλησης της Επιτροπής, η οποία συμπίπτει με την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να προκληθεί δυσφορία σε αρκετά στελέχη που μετέχουν στο όργανο, καθώς η νέα συνεδρίαση τοποθετείται «την τελευταία στιγμή πριν τα Χριστούγεννα», όπως επισημαίνουν.

Το delay με το Πακιστάν τον Άδωνι

Κατόπιν αυτών, ο κ. Κασσελάκης παρενέβη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Παρίσι το απόγευμα, για να εγκαλέσει τον Υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, επικαλούμενος τις δηλώσεις του Πακιστανού ομολόγου του.

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

Ο Υπουργός Επικρατείας του Πακιστάν μάς λέει ότι συμφώνησε με τον Υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη να έρθουν 500.000 Πακιστανοί στη χώρα μας για να εργαστούν στον τομέα των κατασκευών.

Επειδή μέχρι κι ένα εκκρεμές έχει μεγαλύτερη αξιοπιστία από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ζητώ απευθείας από τον Πρωθυπουργό δύο πράγματα:

Δημοφιλέστερα

To Top