Ελλάδα

ΕΚΠΑ: 20 χρόνια «ΑΤΤΙΚΟΝ», 20 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας, εκπαίδευσης και έρευνας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» που διοργάνωσε η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Γενικός Γραμματέας Ανωτάτης Εκπαίδευσης, ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας, η Γενική Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κ. Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη, και ο πρώην Πρύτανης του ΕΚΠΑ και τέως υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επίτιμος καθηγητής κ. Χρήστος Κίττας, ο οποίος είχε καθοριστική συμβολή στη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος απηύθυνε προσφώνηση. Προβλήθηκε σύντομο βίντεο για το Π.Γ.Ν. «Αττικόν» και ακολούθησε το κύριο πρόγραμμα της εκδήλωσης, χωρισμένο σε 2 μέρη.

Στο πρώτο μέρος, με τίτλο «Η Συμβολή του Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ” στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», προήδρευσαν ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ καθηγητής κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Σπύρος Αποστολόπουλος, παρουσίασε τα πεπραγμένα του Π.Γ.Ν.«ΑΤΤΙΚΟΝ», ενώ ακολούθησαν οι ομιλίες του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κ. Κυριάκου Σουλιώτη, με τίτλο «Το “ΑΤΤΙΚΟΝ” και οι υπηρεσίες υγείας του προς τη κοινότητα: ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα» και του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Σωτήρη Τσιόδρα, με τίτλο «Ο ρόλος του “ΑΤΤΙΚΟΝ” στην πανδημία του COVID-19». Τη συνεδρία έκλεισε η παρουσίαση του εκπαιδευτικού, κλινικού και ερευνητικού έργου του «ΑΤΤΙΚΟΝ» από τον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Δημήτριο Μπούμπα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, με τίτλο «Ο ρόλος του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας», προήδρευσαν ο Αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος, και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΕΚΠΑ, καθηγητής κ. Εμμανουήλ Πικουλής. Το μέρος αυτό, ξεκίνησε με την ομιλία του Γενικού Γραμματέα Ανωτάτης Εκπαίδευσης, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, με τίτλο «Η άποψη του Υπουργείου Παιδείας».

Το Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΕΚΠΑ και καθηγητής της Νομικής Σχολής κ. Σπύρος Βλαχόπουλος ακολούθησε με την ομιλία του με τίτλο «Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στη νοσηλεία στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία». Ακολούθησε η ομιλία με τίτλο «Η άποψη των μεγάλων δωρητών» από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) κ. Γεώργιο Αγουρίδη.

Στη συνέχεια, ο Διοικητής της Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς, κ. Χρήστος Ροϊλός, έδωσε ομιλία με τίτλο «Η άποψη της ΥΠΕ», ενώ ακολούθησε η ομιλία της Αντιπροέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κ. Αναστασίας Κοτανίδου, με τίτλο «Η άποψη του ΚΕΣΥ» και τέλος, η ομιλία της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κ. Λίλιαν-Βενετίας Βιλδιρίδη, με τίτλο: «Η άποψη του Υπουργείου Υγείας».

Στην προσφώνησή του ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, ανέφερε χαρακτηριστικά:

Δημοφιλέστερα

To Top