Διεθνή

Χρεωκόπησε ο Ρούντι Τζουλιάνι – Καλείται να πληρώσει 150 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση

Αίτηση προστασίας από τους πιστωτές του κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Νέας Υόρκης και στενός φίλος του Ντόναλντ Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, λίγες ημέρες μετά την απόφαση δικαστηρίου με την οποία καλείται να καταβάλει περίπου 150 εκατ. δολάρια σε αποζημιώσεις.

Το CNN αναφέρει ότι στην αίτηση ο Τζουλιάνι αναφέρεται ότι έχει χρέη που κυμαίνονται μεταξύ 100 και 500 εκατ. δολαρίων και περιουσιακά στοιχεία με αξίας 10 εκατ. δολαρίων.

Ο Τζουλιάνι καταδικάστηκε στις 15 Δεκεμβρίου να πληρώσει 148 εκατομμύρια δολάρια σε δύο γυναίκες από την Τζόρτζια για τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι παραποίησαν ψήφους στις εκλογές του 2020.

Η ετυμηγορία ήρθε έπειτα από τετραήμερη δίκη για τον καθορισμό της ποινής ενώ ένας δικαστής είχε ήδη βρει τον 79χρονο Τζουλιάνι ένοχο για συκοφαντικούς ισχυρισμούς για τη Ρούμπι Φρίμαν και την κόρη της, Γουάντρεα «Σάι» Μος.

Οι γυναίκες είχαν ζητήσει αποζημίωση μεταξύ 15 και 43 εκατομμυρίων δολαρίων. Την Παρασκευή, δικαστής διέταξε να καταβληθούν 20 εκατομμύρια δολάρια για τιμωρητικές αποζημιώσεις σε κάθε θύμα. Επίσης, δόθηκε στην καθεμία πάνω από 16 εκατομμύρια δολάρια «για συναισθηματική δυσφορία», πρόσθεσε ο δικαστής.

Οι δικηγόροι του Τζουλιάνι είπαν ότι αν και διέδωσε ψέματα μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020, «δεν ήταν τόσο υπεύθυνος- ή τόσο κακόβουλος- όσο υποστήριξαν οι δικηγόροι των δύο γυναικών».

Δημοφιλέστερα

To Top