Αθλητισμός

La Liga: Ηρωική απόδραση στο 92΄ και κορυφή για τη Ρεάλ, 1-0 την Αλαβές – Δείτε το γκολ

Πολύ σκληρή για να πεθάνει και με (μόνιμο) μέταλλο πρωταθλήτριας η Ρεάλ Μαδρίτης, κατάφερε με δέκα και ούσα μέτρια να… αποδράσει από το «Μεντιθορόθα» (1-0 την Αλαβές) και να κλείσει το 2023 ευρισκόμενη στην κορυφή της La Liga, ισόβαθμη με την Τζιρόνα, αλλά με καλύτερη διαφορά τερμάτων από την καταλανική ομάδα, την οποία έχει νικήσει και στο μεταξύ τους παιχνίδι. Νωρίτερα, ομάδα του Μίτσελ είχε μείνει στο 1-1 με την Μπέτις στο 89′ και η Βασίλισσα, παρ’ ότι ζορίστηκε, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη.


Resumen de Deportivo Alavés vs Real Madrid (0-1)

Ο κεντρικός αμυντικός Αμπντέλ Αμπκάρ επέστρεψε από τιμωρία και ξεκίνησε στην ενδεκάδα του Λουίς Γκαρθία Πλάθα, με τον επίσης στόπερ Ράφα Μαρίν και τον μέσο Αντόνιο Μπλάνκο να αγωνίζονται κανονικά, παρ’ ότι αμφότεροι είναι δανεικοί από τη Ρεάλ.

Μετά τον σοβαρό τραυματισμό (και) του Νταβίντ Αλάμπα, ο Κάρλο Αντσελότι ξεκίνησε με τον Νάτσο ως παρτενέρ του Αντόνιο Ρούντιγκερ στο κέντρο της άμυνας (δεν έχει, άλλωστε, και άλλα καθαρόαιμα στόπερ!), με νέα απουσία τον Φερλάν Μεντί και σταθερά εκτός τους Τιμπό Κουρτουά, Έντερ Μιλιτάο, Ντάνι Καρβαχάλ, Βινίσιους Ζούνιορ και Αρντά Γκιουλέρ.

Βαλβέρδε και… τέλος

Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να προηγηθούν μόλις στο δεύτερο λεπτό, με τον Αντόνιο Σιβιέρα να αρνείται το γκολ στον Φεδερίκο Βαλβέρδε σε τετ – α – τετ. Η μεγάλη ευκαιρία του Ουρουγουανού, πάντως, δεν αποδείχθηκε προάγγελος του τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν γρήγορα και άγγιξαν το 1-0 έξι λεπτά αργότερα, όταν ο Φραν Γκαρθία έβαλε το σώμα για να μην επιτρέψει την μπάλα να καταλήξει στο βάθος της εστίας του Κέπα σε κοντινή προσπάθεια του Λουίς Ριόχα.

Η Αλαβές, πολύ δυναμική, δεν δίσταζε να σταματάει με συνεχή φάουλ τους αντιπάλους, αλλά και να πλησιάζει την μαδριλένικη εστία όποτε είχε τις προϋποθέσεις, όπως με μια κεφαλιά του Σαμουέλ Ομοροντιόν που μπλόκαρε ο Κέπα, λίγο μετά το ημίωρο.

Ο Βαλβέρδε εκ νέου δοκίμασε τα ρεφλέξ του Σιβιέρα με μακρινό σουτ στην δεύτερη φάση άξια αναφοράς για την Βασίλισσα σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο, όπου επί της ουσίας παίχτηκε το ποδόσφαιρο που βόλευε τους Βάσκους.

Αποβολή του Νάτσο…

Δημοφιλέστερα

To Top