Ελλάδα

OAKA: Ανοίγει ξανά το ποδηλατοδρόμιο μετά την δεύτερη έκθεση εμπειρογνωμοσύνης για το στέγαστρο Καλατράβα

Τη δυνατότητα της μερικής επαναλειτουργίας του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ, υπό προϋποθέσεις, τεκμηριώνει η 2η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης των πραγματογνώμων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, την οποία παρέδωσε στον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός.

Συγκεκριμένα, η Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης επιτρέπει τη μερική επαναλειτουργία του Ποδηλατοδρομίου, τις προσεχείς ημέρες, με δέσμη άμεσων μέτρων:

1.Αποκλεισμός δύο εξεδρών και χρήση μόνο για προπονήσεις:

Με τον αποκλεισμό των δύο εξεδρών, εκεί που φιλοξενούνται μεταξύ άλλων και οι λειτουργίες Τύπου, επιτυγχάνεται η αποφόρτιση συγκεκριμένων αναρτήρων της οροφής με ευρήματα και η μείωση εντάσεων στους γειτονικούς αναρτήρες.

Συνεπώς, το Ποδηλατοδρόμιο –προσωρινά- θα μπορεί να χρησιμοποιείται για προπονήσεις και όχι να φιλοξενεί αγώνες.

2.Μη χρήση του χώρου σε περίπτωση χιονόπτωσης ή έντονων ανεμοπιέσεων:

Οι έως τώρα εκτιμήσεις από τις επί τόπου μετρήσεις του ΤΕΕ, των πραγματικών δυνάμεων αναρτήρων έγιναν ολοκληρωμένα μεν, αλλά με χαμηλά φορτία λειτουργίας (χωρίς έντονα καιρικά φαινόμενα π.χ. υψηλή ανεμοπίεση), θα τεθεί ο περιορισμός της μη λειτουργίας του χώρου σε περίπτωση έντονων ανεμοπιέσεων (τουλάχιστον έξι μποφόρ) ή σε περίπτωση χιονόπτωσης, για λόγους αποφυγής διακινδύνευσης.

3.Εκτίμηση των πραγματικών δυνάμεων αναρτήρων υπό εντονότερες δράσεις:

Το αμέσως επόμενο δίμηνο να τεθεί σε λειτουργία σύστημα μόνιμης παρακολούθησης, με επιστημονικά όργανα, σε συνέχεια και επέκταση της πρακτικής ενόργανων μετρήσεων που ακολουθήθηκε κατά τον έλεγχο της πραγματογνωμοσύνης.

Το σύστημα παρακολούθησης θα καταγράφει τα πραγματικά φορτία σε συνθήκες ισχυρότερων ανέμων ή και χιονόπτωσης, σε ημερήσια, εβδομαδιαία και μηνιαία βάση και σε περίπτωση σημαντικής αλλαγής θα ενημερώνεται άμεσα ο διαχειριστής του Ποδηλατοδρομίου.

Αυτή η παρακολούθηση δομικής ακεραιότητας σε πραγματικό χρόνο διασφαλίζει ότι τυχόν ανωμαλίες εντοπίζονται έγκαιρα, επιτρέποντας έγκαιρη παρέμβαση για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.

Έτσι διασφαλίζονται τα βέλτιστα επίπεδα ασφάλειας και θα μπορούν να αναθεωρηθούν προς τα πάνω οι αυστηροί περιορισμοί που μπαίνουν τώρα για ανεμοπίεση και χιονόπτωση.

4.Συνέχιση εργασιών συντήρησης:

Δημοφιλέστερα

To Top