Διεθνή

Ο μεγιστάνας που θέλει να νικήσει τον χρόνο υποβάλλεται σε νέα πειραματική γονιδιακή θεραπεία – «Θα ζήσω μέχρι τα 200»

Έχει γίνει διάσημος ως ο πλέον γνωστός και αμφιλεγόμενος εξερευνητής της μακροζωίας στον κόσμο. Ο λόγος για τον Μπράιαν Τζόνσον που έγινε διάσημος ως ο μεγιστάνας που θέλει να νικήσει τον χρόνο. Για τον σκοπό αυτό, ξοδεύει πάνω από 2 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο για το σώμα του, δοκιμάζοντας αμφιλεγόμενες θεραπείες, ενώ εφαρμόζει ένα πρόγραμμα υγείας που λέγεται Project Blueprint, που περιλαμβάνει σχολαστική διαχείριση της διατροφής, πρόγραμμα άσκησης, ύπνο, λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και διάφορες θεραπείες αναζωογόνησης.

Η εμμονή του τράβηξε το ενδιαφέρον μιας της startup, που ονομάζεται Minicirlce, που θέλει να επαναπρογραμματίσει τα ανθρώπινα γονίδια και τον επιστράτευσε ως ανθρώπινο πειραματόζωο για τη νέα γονιδιακή της θεραπεία, που περιλαμβάνει τις ενέσεις «Πηγή της Νεότητας». Σκοπός του είναι να φτάσει να ζει μέχρι την ηλικία των 200 ετών.


How to Train for Longevity (ft. KneesOverToesGuy)

Σύμφωνα με το Bloomberg News, κάθε θεραπεία κοστίζει 25.000 δολάρια, ενώ συνολικά το κόστος ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Οικονομικά, δεν θεωρείται ότι θα ζόριζε το Τζόνσον, αλλά το όνομά του λειτουργεί ως «κράχτης». Ως εκ τούτου, η εταιρεία του παρέχει τη θεραπεία δωρεάν, καθώς θεωρεί ότι θα φέρει πολύ κόσμο στην πόρτα της.

View this post on Instagram

A post shared by Zero (@bryanjohnson_)

Για να υποβληθεί στη θεραπεία, ο Μπράιαν Τζόνσον έφτασε στο νησί Ροατάν, στα ανοιχτά των ακτών της Ονδούρας. Εκεί υποβάλλεται στη γονιδιακή θεραπεία που παρασκευάστηκε από την Minicircle Inc. μια μικρή αμερικανική νεοφυή επιχείρηση. Η θεραπεία είναι ενέσιμη και στοχεύει στην εκτόξευση της παραγωγής της θυλακτατίνης από τον οργανισμό, μιας πρωτεΐνης που βοηθά στη διαχείριση της παραγωγής άλλων πρωτεϊνών και ορμονών.

Θεραπεία χωρίς έγκριση από τον FDA

Οι ιδρυτές της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η θεραπεία μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή σε όλο το σώμα, να αυξήσει τη μυϊκή μάζα και την οστική πυκνότητα, να παρατείνει την αντοχή στην άσκηση και να βελτιώσει τα μαλλιά και το δέρμα. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για «το ιερό δισκοπότηρο των μυών, των οστών και του λίπους» και μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της ανθρωπότητας για «ακραία μακροζωΐα».

Δημοφιλέστερα

To Top