Ελλάδα

Αράχωβα: Το πόρισμα για την κακοποίηση του Όλιβερ και οι αντιδράσεις των φιλοζωικών – Κατέθεσαν μήνυση

Μήνυση κατά του δράστη που κακοποίησε και βασάνισε το χάσκι κατέθεσαν τα μέλη της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης των ζώων, που δεν δέχονται το επίσημο πόρισμα για τον Όλιβερ που υπογράφει ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου και αναφέρει ότι ο σκύλος δεν κακοποιήθηκε από ανθρώπινο παράγοντα.

Το πόρισμα του καθηγητή Κτηνιατρικής καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του χάσκι δεν οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση, «αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/άλλων ζώων». Επιπλέον, ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι, ενώ στην κατάθεσή της η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα, που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ, αναφέρει ότι «η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα», ωστόσο «κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».

Σημειώνεται ότι η νεκροτομή πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο της Λιβαδειάς, καθώς δεν υπήρχε κατάλληλος χώρος για να εξεταστεί το χάσκι από τους δύο κτηνιάτρους της Π.Ε. Βοιωτίας, ενώ στη διαδικασία ήταν παρόντες η κτηνίατρος Ιτέας, που εμμένει στην αρχική της γνωμάτευση και ο σύζυγός της, που εκτελεί χρέη βοηθού της.

Ο κ. Παπαϊωάννου σημειώνει, επίσης, ότι, «όπως αναφέρεται στη Νεκροτομική Έκθεση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο κατιόν κόλο, στοιχείο που δεν συνάδει με βίαιη είσοδο ξένου σώματος. Επίσης, δεν αναφέρονται ούτε διαπιστώνονται από τις φωτογραφίες κλινικά σημεία και αλλοιώσεις στον πρωκτικό δακτύλιο».

Αντιδράσεις των φιλοζωικών σωματείων

Το συμπέρασμα του πορίσματος προκάλεσε τις αντιδράσεις των φιλοζωικών σωματείων. Η Μάρθα Πουλτίδου της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης των ζώων, μέσω των δικηγόρων της Δημήτρη Παπαδημητρίου και Ανθούλας Ανάσογλου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής και κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ζητώντας τη νόμιμη τιμωρία του δράστη που κακοποίησε και βασάνισε δεσποζόμενο σκύλο, με το όνομα «Όλιβερ», ράτσας χάσκι.

Η κυρία Πουλτίδου αναφέρει στη μήνυσή της ότι το χάσκι εξαφανίστηκε από το σπίτι του ιδιοκτήτη στο κέντρο της Αράχωβας το μεσημέρι στις 26.11.2023 και επέστρεψε σε πολύ κακή κατάσταση την επόμενη μέρα, ήτοι 27.11.2023. Διεκομίσθη αμέσως σε κτηνίατρο της ευρύτερης περιοχής και συγκεκριμένα στην κτηνίατρο κυρία Κλεονίκη Τόλα, η οποία και διέγνωσε τη σεξουαλική κακοποίηση του ζώου με αμβλύ όργανο και συγκεκριμένα στην πρωκτική περιοχή, «όπου υπήρχε αριστερά κάτω από τον σφιγκτήρα τομή μήκους περίπου 7cm και βάθους περίπου 0.5 cm που αιμορραγούσε και δεξιά τραύμα βάθους περίπου 4cm που επίσης αιμορραγούσε προκληθέν κατά την εκτίμηση μου από αμβλύ όργανο».

Το εν λόγω ζώο συντροφιάς επέστρεψε στο σπίτι του ιδιοκτήτη και σε λίγες ώρες κατέληξε βασανιστικά.

Δημοφιλέστερα

To Top