Αθλητισμός

Μπάσκετ Γυναικών: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 65-61 τον Ολυμπιακό με σόου της Τζόουνς – Δείτε βίντεο

Ο Παναθηναϊκός με την Τζόουνς να σημειώνει 24 πόντους πήρε τη νίκη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γυναικών απέναντι στον Ολυμπιακό με σκορ 65-61.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με τις Βίτολα και Τόμπιν στην πεντάδα του. Με τον όγκο των δύο ψηλών να προβληματίζει τον Παναθηναϊκό, τόσο στην άμυνα , όσο και στην επίθεση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι παίκτριες του Θάνου Νίκλα με 8-0 και να δεχτούν το πρώτο καλάθι, ένα τρίποντο της Τζόουνς, σχεδόν πεντε λεπτά μετά την έναρξη.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxwl4li8c6u9)

Η Βίτολα ήταν η παίκτρια που έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 14-19 και την παίκτρια του Ολυμπιακού στους 6 πόντους. Με την εκκίνηση της 2ης περιόδου, ο Παναθηναϊκος μπήκε πιο δυνατά και με όπλα τα τρίποντα (4/7) κατάφερε να κλείσει τη διαφορά (19-19). Ο Ολυμπιακός παίζοντας ξανά κλειστή άμυνα, κατάφερε να πάρει εκ νέου προβάδισμα (22-27), ωστόσο ήταν δεδομένο ότι το ματς θα γίνει ντέρμπι.

Η Τσβίτκοβιτς… ξύπνησε στο πιο κρίσιμο σημείο, μέχρι και τους 8 πόντους της στο πρώτο ημίχρονο σε συνεχόμενες φάσεις και ο Παναθηναϊκός πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με την Τζόουνς (32-31). Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην έναρξη της 3ης περιόδου. Ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε σε απόλυτο βαθμό στην Βίτολα και δεν έκανε λάθος. Η Λετονή έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο στην άμυνα του Παναθηναϊκού, με το σκορ να είναι στο 44-44, στα μέσα της 3ης περιόδου. Και τη Βίτολα να έχει 15 πόντους.

Ενδεικτικό της σημασίας του αγώνα, είναι πως το σκορ έμεινε στο 44-44 για αρκετά λεπτά, προτού μπει στην εξίσωση η Σωτηρίου. Τέσσερις σερί πόντοι έκαναν το 50-47, με την Τσβίτκοβιτς να κρατάει το καλύτερο για το φινάλε: Γκολ φάουλ σχεδόν στη λήξη του δεκαλέπτου. Με το σκορ στο 53-49 το ντέρμπι συνεχίζεται. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το… μπλακ άουτ του Ολυμπιακού (χωρίς πόντο στα τέσσερα πρώτα λεπτά της περιόδου) και ξέφυγε με 57-49. Κλήθηκε ωστοσο να διαχειριστεί το 4ο φάουλ της Τζόουνς καθώς και τα πέντε ομαδικά και γρήγορα φάουλ.

Η Χριστινάκη μόνη της για την ανατροπή

Με τη Βίτολα απενεργοποιημένη, η Χριστινάκη ανέλαβε να δώσει σκορ. Πέτυχε 8 σερί πόντους, το σκορ έγινε 59-58! Η Νικολοπούλου έκανε με μπάσιμο το 59-60 και η Τζόουνς με σουτ απάντησε άμεσα για το 61-60!

Ο Ολυμπιακός έχασε την επίθεση, η Τζόουνς είχε και πάλι την μπάλα στα χέρια της. Κερδισμένο φάουλ, 2/2 βολές και στο +3 οι γηπεδούχοι (63-60), με 13.5 στο ρολόι.

Δημοφιλέστερα

To Top