Αθλητισμός

Stoiximan Basket League, Προμηθέας Πάτρας – Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ 54-69: Χωρίς ενέργεια, αλλά νικητής

Μετά την «διαβολοβδομάδα» σε Μονακό και Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός AKTOR παρουσιάστηκε χωρίς αποθέματα ενέργειας στο ματς της Πάτρας. Παρόλα αυτά δεν το πλήρωσε. Πήρε τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα και ολοκλήρωσε με το απόλυτο 11/11 τον πρώτο γύρο της φετινής Basket League.

Άλλωστε το μυαλό βρισκόταν περισσότερο στην αναμέτρηση με τον Ερυθρό Αστέρα την ερχόμενη Πέμπτη στο ΟΑΚΑ (28/12, 21:15) και σε συνδυασμό με την κούραση δεν μπόρεσαν οι «πράσινοι» να πιάσουν τα γνωστά στάνταρ της απόδοσής τους. Ακόμη και αν οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν με μόλις έξι παίκτες από το βασικό τους rotation.

Φυσικά ήταν ένα παιχνίδι το οποίο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Κακό μπάσκετ και ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο, όταν και υπήρχε εκατέρωθεν αστοχία. Το τελικό σκορ και μια ματιά στα στατιστικά αποδεικνύει τα όσα συνέβησαν στο κλειστό «Δ. Τόφαλος» την παραμονή των Χριστουγέννων.

Ο Κέντριν Ναν με 15 πόντους και 4 ασίστ ήταν ο καλύτερος των «πρασίνων», με τους Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (13π., 4ριμπ.), Παναγιώτη Καλαϊτζάκη (12π.) και Κώστα Σλούκα (8ασ., 5κλ.) να τον συμπληρώνουν στο ματς της Πάτρας.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxwtc4tdm5up)

Το ματς: Προμηθέας Πάτρας – Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός μπήκε με… φόρα στο παρκέ του «Δ. Τόφαλος» και με όπλο το παιχνίδι στο τρανζίσιον βρέθηκε να προηγείται με 2-8 από το πρώτο δίλεπτο του αγώνα. Όμως δεν υπήρχε και συνέχεια καθώς ο Προμηθέας βελτίωσε τις επιστροφές του, έβγαλε περισσότερη ενέργεια στην άμυνα με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει επιμέρους σκορ 12-5 και να προηγηθεί με 14-13 πριν κλείσει το δεκάλεπτο στο πράσινο +3 (15-18). Σε αυτό το διάστημα οι γηπεδούχοι είχαν 5/5 δίποντα αλλά και 1/6 τρίποντα με 7 λάθη, ενώ οι «πράσινοι» αντίστοιχα 7/14 δίποντα, 1/2 τρίποντα και 5 κλεψίματα!

Στα μέσα της 2ης περιόδου και χάρη στο σχήμα με τον Χουάντσο στο «τέσσερα» και τον Μήτογλου στο «πέντε» ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να προηγείται με +9 πόντους (19-28 στο 15′) έχοντας ξεκινήσει το δεκάλεπτο με επιμέρους 10-4. Και πάλι. Όχι μόνο δεν μπόρεσε να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς αλλά είχε τον Προμηθέα να παίρνει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ (31-30) χάρη στον Κάουαν πριν από το τέλος του ημιχρόνου (31-34).

Στο πρώτο μισό του αγώνα οι γηπεδούχοι είχαν υποπέσει σε 13 λάθη αλλά ήταν κοντά στο σκορ λόγω των 1/10 τριπόντων του Παναθηναϊκού. Οι Ναν (9π.), Αντετοκούνμπο (8π.) και Μήτογλου (7π.) οδηγούσαν το «πράσινο» σκοράρισμα, με το «τριφύλλι» να είχε 16/27 δίποντα έναντι 10/16 των γηπεδούχων.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cxwss38dlvs9)

Δημοφιλέστερα

To Top