Διεθνή

Ινδονησία: 18 νεκροί από έκρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας νικελίου

Ο απολογισμός των θυμάτων της έκρηξης σε κινεζικό εργοστάσιο επεξεργασίας νικελίου προχθές Κυριακή στην Ινδονησία έγινε βαρύτερος, φθάνοντας τους 18 νεκρούς, δήλωσε σήμερα αξιωματικός της αστυνομίας, κάνοντας επίσης λόγο για τριάντα τραυματίες που συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

«Ο αριθμός των θυμάτων που απεβίωσαν αυξήθηκε κατά πέντε, δηλαδή συνολικά έχουμε πλέον 18 θανάτους», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας της Μοροουάλι, ο Σουπριάντο, ο οποίος χρησιμοποιεί μόνο ένα όνομα, όπως πολλοί άλλοι Ινδονήσιοι.

Τα περισσότερα από τα θύματα που υπέκυψαν είχαν υποστεί εγκαύματα στο 70% του σώματός τους, συνέχισε, διευκρινίζοντας πως οκτώ ήταν αλλοδαποί.

Από τους τραυματίες, 24 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο και άλλοι έξι σε κλινικές της εταιρείας στην οποία ανήκει το εργοστάσιο.

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το δυστύχημα έγινε περί τις 05:30 την Κυριακή (σ.σ. τοπική ώρα· στις 23:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) σε εργοστάσιο της Indonesia Tsingshan Stainless Steel (ITSS) στο βιομηχανικό πάρκο της Μοροουάλι, στο νησί Σουλαουέσι (παλαιότερα γνωστό ως Κελέβη, ανατολικά), περίπου 1.800 χιλιόμετρα σε ευθεία γραμμή από την πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Το νησί Σουλαουέσι είναι σημαντικό κέντρο ως προς την παραγωγή νικελίου, μετάλλου που χρησιμοποιείται ιδίως στην παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα, αλλά και στην κατασκευή ανοξείδωτου χάλυβα.

Η Κίνα έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις σε εργοστάσια στο νησί, όπου όμως οι συνθήκες εργασίας και εργασιακής ασφάλειας καταγγέλλονται συχνά.

Δημοφιλέστερα

To Top