Διεθνή

Ινδονησία: Διαδήλωση μπροστά σε εργοστάσιο επεξεργασίας νικελίου μετά την πολύνεκρη έκρηξη

Εκατοντάδες ινδονήσιοι εργάτες διαδήλωσαν σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας τους σε κινεζική μονάδα επεξεργασίας νικελίου, όπου έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε 18 ανθρώπους την 24η Δεκεμβρίου.

«Καμιά παραγωγή δεν αξίζει (σ.σ. να χαθεί) ανθρώπινη ζωή!», φώναζαν διαδηλωτές με τηλεβόες, συγκεντρωμένοι μπροστά στο βιομηχανικό πάρκο Μοροουάλι (ανατολικά).

Επέδωσαν κατάλογο με 23 αιτήματα στη διεύθυνση της μονάδας, σύμφωνα με επιστολή συνδικάτων εργαζομένων στην αστυνομία.

Στις διεκδικήσεις τους συμπεριλαμβάνονται η βελτίωση της συντήρησης των εγκαταστάσεων και να υπάρχουν κλινικές για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών, καθώς και να γίνει υποχρεωτικό οι κινέζοι εργαζόμενοι να μαθαίνουν ινδονησιακά.

Ο Ντέντι Κουρνιαουάν, εκπρόσωπος του βιομηχανικού πάρκου Μοροουάλι, διαβεβαίωσε πως η διοίκηση ήδη «έκανε αυτό που ζητούν (σ.σ. οι διαδηλωτές) πριν από δυο μέρες», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Ελπίζουμε ότι δεν θα συνεχιστούν οι διαδηλώσεις», πρόσθεσε.

Το δυστύχημα έγινε σε εργοστάσιο της Indonesia Tsingshan Stainless Steel (ITSS), θυγατρικής της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής νικελίου στον κόσμο, της κινεζικής Tsingshan Holding Group, που ελέγχει επίσης το βιομηχανικό πάρκο Μοροουάλι, στο νησί Σουλαουέσι (παλαιότερα γνωστό ως Κελέβη, ανατολικά).

Δημοφιλέστερα

To Top