Τεχνολογία

AUSTRIACARD HOLDINGS: Ένας ιστορικός και δυναμικά αναπτυσσόμενος ελληνικός Όμιλος με παγκόσμια εμβέλεια


Sponsored content

Ο Όμιλος AUSTRIACARD HOLDINGS είναι σήμερα μια από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις, η οποία ξεπερνά τα 125 χρόνια ιστορίας. Η πορεία του Ομίλου πηγαίνει δύο αιώνες πίσω, όταν το 1897 η εταιρεία ξεκίνησε το ταξίδι της ως τυπογραφείο με την επωνυμία «Λύκος». Πέρασαν σχεδόν ενενήντα χρόνια από τότε, και συγκεκριμένα το 1982, η ηγεσία της επιχείρησης παίρνει μια κομβικής σημασίας απόφαση για το μετασχηματισμό της εταιρείας από τον τομέα των εκτυπωτικών εργασιών, στη στρατηγική επανατοποθέτηση προς την Πληροφορική. Η επιχείρηση μετασχηματίζεται σε εταιρεία Διαχείρισης Πληροφοριών, με τη δημιουργία της INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε., η οποία προϊόντος του χρόνου εξελίχθηκε σε μια υγιή, ελληνική πολυεθνική, παγκόσμιας εμβέλειας. 


ACAG_LOGO

Για αυτήν τη ριζική μεταστροφή του οργανισμού και την εκθετική του ανάπτυξη έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο ένας άνθρωπος, καθώς αυτή η αλλαγή οφείλεται αποκλειστικά σε αυτόν και στο όραμά του. Η επιχειρησιακή μεταστροφή έγινε πράξη χάρη στο όραμα του Νίκου Λύκου, εκπροσώπου της 4ης γενιάς της οικογενείας του, που αναλαμβάνοντας τότε τα ηνία της εταιρείας, την κατηύθυνε προς τη Διαχείριση της Πληροφορίας, σε μια εποχή κατά την οποία ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα μπορούσε να πει κανείς ότι δεν υπήρχε ούτε ως σκέψη. 


83002867_l

Όχι πολύ αργότερα, το 1994, η εταιρεία εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και αμέσως μετά προχώρησε στο πρώτο της «άνοιγμα» προς το εξωτερικό, με τη σύσταση της INFORM LYKOS στη Ρουμανία. Το δεύτερο κομβικό ορόσημο, μετά τη «στροφή» της εταιρείας στη διαχείριση πληροφορίων, ήταν το 2007 όταν προχώρησε στην εξαγορά της AUSTRIACARD από την Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας, εταιρείας που προμήθευε με τραπεζικές κάρτες αλλά και το λειτουργικό σύστημά τους, τις Αυστριακές τράπεζες.
Επιλέγοντας τις λύσεις της εταιρείας, αντί αυτών των ευρωπαϊκών μεγαθηρίων του κλάδου, οι Αυστριακές τράπεζες έδειξαν εμπιστοσύνη στην προοπτική αυτής της σχέσης, επεκτείνοντας σημαντικά τη συνεργασία με την
AUSTRIACARD σε όλες της αγορές της Κεντρικής και Ν. Ανατολικής Ευρώπης που αυτές είχαν εξαπλωθεί. Η πρώτη λοιπόν διεθνής εξαγορά έδωσε το έναυσμα για αυτά που θα ακολουθούσαν, και την παγκόσμια δυναμική που θα επρόκειτο να αναπτύξει η ελληνική επιχείρηση.
Έκτοτε με στρατηγικές κινήσεις και νέες συνεργασίες δημιουργεί νέο κέντρο προσωποποίησης έξυπνων καρτών στην Πολωνία, νέα εγκατάσταση παραγωγής καρτών στη Ρουμανία, εξαγοράζει μια μονάδα προσωποποίησης καρτών στην Τουρκία, η οποία από το 2022 καθίσταται ο market leader, ενώ συνεργάζεται στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης με μεγάλες εταιρείες ημιαγωγών. 


austria_1

Το 2019 η AUSTRIACARD εξαγόρασε την TAG Systems, εταιρεία με έδρα στην Ανδόρρα και ταχέως αναπτυσσόμενες δραστηριότητες στη Δυτική Ευρώπη, ιδίως στην αγορά των Challenger Banks. Στα τέλη του 2022, πραγματοποιείται η διασυνοριακή συγχώνευση μεταξύ της μητρικής εταιρείας του Ομίλου, AUSTRIACARD HOLDINGS με την θυγατρική INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε., η οποία οδήγησε στην εισαγωγή των μετοχών της μητρικής πλέον όλου του Ομίλου στο Χρηματιστήριο της Βιέννης και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας τον Μάρτιο του 2023, επιτρέποντας έτσι στους επενδυτές να συμμετάσχουν ως μέτοχοι στο σύνολο των δραστηριοτήτων του Ομίλου. 

Σήμερα, η AUSTRIACARD HOLDINGS, έχοντας έδρα τη Βιέννη, είναι μια εταιρεία με διεθνή παρουσία, και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους λύσεων ασφαλούς ψηφιακής τεχνολογίας (Secure Digital Technology Solutions) στην Ευρώπη. Η AUSTRIACARD HOLDINGS παρέχει Β2Β υπηρεσίες υψηλής ασφάλειας, έξυπνων καρτών, λύσεων προσωποποίησης και πληρωμών, καθώς και ασφαλών λύσεων διαχείρισης δεδομένων και ψηφιακού μετασχηματισμού. 

Συνολικά, η AUSTRIACARD HOLDINGS έχει παρουσία σε 17 χώρες, εμπορική δραστηριότητα σε 50 χώρες, και παραγωγικές μονάδες σε 8 χώρες. Διαθέτοντας ένα πολύ ισχυρό διεθνές επιχειρησιακό αποτύπωμα, σήμερα απασχολεί περίπου 2.500 άτομα. Αξιοποιώντας αυτήν την παγκόσμια δυναμική, τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος κινείται με εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, καταγράφοντας 315 εκατ. τζίρο και 39,4 εκατ. EBITDA κατά το 2022, και διψήφιο ρυθμό ανόδου κατά το εννεάμηνο του 2023.


austria_3


Ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο σε σύγχρονους τομείς εξειδίκευσης

Ο Όμιλος AUSTRIACARD HOLDINGS αποτελείται από ένα σύνολο εταιρειών, που παρέχουν ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο προϊόντων, υπηρεσιών και λύσεων σε όλες τις γεωγραφίες. Με όχημα την εκτεταμένη παρουσία του, το ισχυρό τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης και τη βαθιά τεχνοκρατική  επάρκεια των στελεχών του, ο Όμιλος παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πελάτες του, το οποίο επιβεβαιώνεται άλλωστε μέσα από τις μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης που απολαμβάνει.

Δεν είναι τυχαίο ότι η AUSTRIACARD είναι ο συνεργάτης που προτιμούν για λύσεις πληρωμών χρηματοοικονομικά ιδρύματα, κρατικοί φορείς, επιχειρήσεις, λιανεμπόριο αλλά και ΜΜΜ, προσφέροντας τις πλέον εξελιγμένες και ασφαλείς έξυπνες κάρτες, αλλά και λύσεις ψηφιακής ασφάλειας μέσα από την ανάπτυξη αντίστοιχων εργαλείων. Τέτοια εργαλεία και λύσεις παρέχει σε μεγάλους οργανισμούς, όπως για παράδειγμα για την Transport for London (TFL), κυβερνητικό φορέα υπεύθυνο για το μεγαλύτερο μέρος συγκοινωνιών του Λονδίνου, η οποία έχει αναθέσει εδώ και χρόνια στην AUSTRIACARD το μεγάλο όγκο παραγωγής της πασίγνωστης σε όσους έχουν βρεθεί στο Λονδίνο «έξυπνης» κάρτας “Oyster card”, η οποία αποτελεί τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο για πληρωμή εισιτηρίου σε μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο, όπως λεωφορείο, υπόγειο, τραμ, DLR, London Overground, Elizabeth line, Riverbus και τις περισσότερες υπηρεσίες του National Rail London. Η AUSTRIACARD, άλλωστε, παράγει σε μεγάλους όγκους και την “e-Health card” Αυστρίας με βιομετρικά στοιχεία. Πρόκειται για μια κάρτα που παρέχεται σε όλους τους πολίτες της Αυστρίας και δίνει τη δυνατότητα για εύκολη, γρήγορη και ευέλικτη συνεργασία των πολιτών με το σύστημα Υγείας της Αυστρίας.


austria_2

Η AUSTRIACARD αναπτύσσει επίσης πρωτοποριακές λύσεις για κρατικούς φορείς, χρηματοοικονομικά ιδρύματα, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και άλλους φορείς, στους τομείς διαχείρισης εκτυπώσεων, υπηρεσιών ασφαλούς διαχείρισης εγγράφων, και ψηφιακού μετασχηματισμού, υποστηρίζοντας την ψηφιακή μετάβαση επιχειρήσεων και οργανισμών, με την παροχή λύσεων υψηλής εξειδίκευσης. Πρόσφατα μάλιστα ανέλαβε το εμβληματικό έργο της ψηφιοποίησης του χαρτώου αρχείου ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ, ένα στρατηγικής σημασίας έργο που θα οδηγήσει σε μετασχηματισμό του e-ΕΦΚΑ σε έναν Ασφαλιστικό Φορέα σύγχρονο, ευέλικτο και φιλικό προς τον ασφαλισμένο. 

Η AUSTRIACARD HOLDINGS, λοιπόν, είναι ένας πολυδιάστατος Όμιλος τεχνολογίας, που βασίζεται σε περισσότερα από 125 χρόνια εμπειρίας και καινοτομίας στους τομείς της διαχείρισης πληροφοριών, των εκτυπώσεων και των επικοινωνιών, και που παρέχει λύσεις στους πελάτες πλήρως εμποτισμένες με διαφάνεια και ασφάλεια. Με ηγετική θέση στον κλάδο, μέσα από την ευελιξία και το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων που προσφέρει στους πελάτες της, η εταιρεία αναπτύσσεται με διψήφιους ρυθμούς ετησίως, προσφέροντας έναν ελκυστικό συνδυασμό προτερημάτων σε υπάρχοντες και δυνητικούς επενδυτές. 

Δημοφιλέστερα

To Top