Διεθνή

Ισραηλινός στρατιώτης άνοιξε πυρ έπειτα από εφιάλτη τραυματίζοντας συναδέλφους του

Στρατιώτης των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) που διέμενε σε ένα στρατιωτικό θέρετρο στην Ασκελόν άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως μόλις ξύπνησε από έναν εφιάλτη, τραυματίζοντας άλλους στρατιώτες, αναφέρει η Jerusalem Post.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιώτης είχε αποσυρθεί από τις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας μαζί με τη μονάδα του και έμενε στο θέρετρο στο πλαίσιο περιόδου αναψυχής που επιβάλλεται από τον στρατό.

Ο άνδρας, που φαίνεται ότι πάσχει από μετατραυματικό στρες (PTSD), ξύπνησε από εφιάλτη και άρχισε να πυροβολεί τον τοίχο της κρεβατοκάμαράς του.

Αρκετοί στρατιώτες που κοιμούνταν στο δωμάτιο μαζί του τραυματίστηκαν από τα θραύσματα.

Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Λόγω της φύσης του περιστατικού, ο στρατιώτης δεν έχει ανακριθεί ακόμη από τη Στρατιωτική Αστυνομία, καθώς προηγείται η εξέταση από ψυχιάτρους.

Τα περιστατικά της σφαγή Ισραηλινών πολιτών από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου και οι εμπειρίες των στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει σοβαρό μετατραυματικό στρες σε πολλούς στρατιώτες, οι οποίοι χρειάζονται εξειδικευμένη θεραπεία για να ανακάμψουν, γράφει η Jerusalem Post.

Εν τω μεταξύ, το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ δημιούργησε εθνική κλινική μετατραυματικού στρες για τη θεραπεία πολιτών και στρατιωτών, η οποία θα είναι μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγκαταστάσεις ψυχικής υγείας της χώρας.

Δημοφιλέστερα

To Top