Αθλητισμός

UEFA: Επιστολή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις «ανακρίβειες» του δελτίου Τύπου σχετικά με την European Super League

Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ UEFA Vs European Super League παίζεται και πάλι στην έδρα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, μόνο που αυτή τη φορά την κίνηση προς το ΕΕ την έλανε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Πέντε ημέρες μετά την ανακοίνωση της απόφασης, σχετικά με τον αν παραβιάζει ή όχι η UEFA τις αντιμονοπωλιακές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, έχοντας προφανώς μελετήσει τις 32.000 λέξεις του σκεπτικού, πέρασε στην αντεπίθεση.

Στην επιστολή της, που έφεραν στη δημοσιότητα οι Times, εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι το συνοδευτικό δελτίο Τύπου βρίθει ανακριβείων, μεγενθύνοντας την απόφαση σε μια προσπάθεια του να την κάνει πιο… συναρπαστική.

Στην επιστολή τονίζεται ότι στο δελτίο Τύπου, το οποίο μετέφεραν αυτούσια τα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, δεν συμπεριλήφθηκε το κομμάτι της απόφασης που διευκρινίζει ότι οι αθλητικοί οργανισμοί μπορούν να ζητήσουν εξαιρέσεις από τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού, εάν είναι προς το δημόσιο συμφέρον.

«Τα δελτία Τύπου του ΔΕΕ θα πρέπει τουλάχιστον να αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια το πραγματικό περιεχόμενο της απόφασης. Αν και εκτιμούμε ότι τα δελτία Τύπου δεν δεσμεύουν το δικαστήριο, αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής των μέσων ενημέρωσης σε υποθέσεις υψηλού ενδιαφέροντος και στην προκειμένη περίπτωση βλάπτει τη φήμη της UEFA, δεδομένης της εξαιρετικής σοβαρότητας της υπόθεσης», αναφέρει η UEFA στην επιστολή της και καταλήγει:

«Τα δελτία παραμένουν επίσης στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου. Επιπλέον, σε μια υπόθεση υψηλού προφίλ όπως αυτή, προσελκύουν μεγάλη προσοχή και επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή η υπόθεση. Ως εκ τούτου, σας ζητάμε να διασφαλίσετε ότι το δελτίο Τύπου θα τροποποιηθεί ώστε να αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την απόφαση του δικαστηρίου».

Δημοφιλέστερα

To Top