Οικονομία

Η αποφράδα ημέρα, το γεύμα (και το θέμα) Βορίδη-Πατέλη, ο εφοπλιστικός καυγάς, οι μπελάδες του Μίλτου και ο εμφύλιος του Market In

Ο πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε στην τελευταία του πτήση με το συγκεκριμένο αεροπλάνο και ο αστυνομικός του Ρέντη από τη φωτοβολίδα ενός χούλιγκαν. Το πρώτο του πιλότου ήταν ένα ατύχημα που διερευνώνται τα αίτιά του, αλλά το δεύτερο είναι ένα οργανωμένο έγκλημα το οποίο συνδέεται με τη γενικότερη οπαδική βία σ’ όλη την Ελλάδα, κυρίως από χούλιγκαν μεγάλων ομάδων.

Συλλήψεις τον Ιανουάριο

-Στην ΕΛΑΣ αλλά και στον Άρειο Πάγο θεωρούν ότι οι έρευνες για το έγκλημα προχωράνε και το γεγονός ότι αργούν να απαγγείλουν κατηγορίες και να κάνουν συλλήψεις δεν είναι γιατί βρίσκονται σε αδυναμία. Αντιθέτως, συμβαίνει γιατί ημέρα με την ημέρα όλο και περισσότεροι χούλιγκαν μιλάνε. «Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου θα έχουμε αποτελέσματα και θα είναι εντυπωσιακά», λένε οι αρμόδιοι καθώς η κοινή γνώμη παρακολουθεί ιδιαιτέρως ανήσυχη όλη αυτή την έξαρση της εγκληματικότητας, που ασφαλώς κατατρώγει κεφάλαιο από την κυβέρνηση, έστω και αν δεν γίνεται τώρα αισθητό.

Άρον-άρον επέστρεψε ο Φλώρος

-Ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος διάγει τις τελευταίες του μέρες στη θέση του, καθώς στα μέσα Ιανουαρίου θα γίνει το ΚΥΣΕΑ για την ολοκλήρωση της θητείας του. Έτσι χθες ξεκίνησε μια διήμερη περιοδεία για ευχές σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά και νησίδες των Δωδεκανήσων, με πρώτο σταθμό τη Ρόδο. Ο αιφνίδιος θάνατος του επισμηναγού Κωστέα, όμως, άλλαξε τα πλάνα του, καθώς μόλις προσγειώθηκε αποφάσισε να επιστρέψει, με δεδομένη την προοπτική για πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το γεύμα Βορίδη-Πατέλη

-Με αιφνιδίασε πηγή της στήλης που χθες θέλησε να μου… εξομολογηθεί τι είδαν τα μάτια του το μεσημέρι των Χριστουγέννων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας: τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη με τη σύζυγό του Δανάη και τον διευθυντή του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη με τον σύζυγό του Μιχάλη, να τρώνε σε πολύ χαλαρό κλίμα. Ο άνθρωπός μου δεν άκουσε τι συζητήθηκε, καθώς ήταν μακριά, αλλά μαθαίνω εκ των υστέρων ότι το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών δεν απασχόλησε, έτσι μου είπε η πηγή μου τουλάχιστον, αλλά εγώ… κρατάω μικρό καλάθι επ’ αυτού. Δεν ξέρω, λοιπόν, τι έλεγαν, γιατί δεν θέλησα να ενοχλήσω χρονιάρες μέρες, αλλά αυτό το… αταίριαστο δίδυμο μου κίνησε το ενδιαφέρον, με δεδομένες και τις διαμετρικά αντίθετες θέσεις που έχουν στο ζήτημα των ομόφυλων γάμων.

“Ζόρια” για τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ

-Την είδηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε λεφτά από την τσέπη του για να πληρωθούν τα δώρα Χριστουγέννων στα κομματικά ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ τη διαβάσατε. Το πρόβλημα, όμως, δεν λύνεται με το “μπάλωμα” που έγινε. Το βασικό θέμα είναι ότι η κομματική χρηματοδότηση που αναλογεί στον ΣΥΡΙΖΑ βάσει του εκλογικού του ποσοστού είναι συρρικνωμένη κατά περίπου 3 εκατ. ευρώ και με δεδομένο ότι τα Μέσα του δεν έχουν και… φοβερή διαφήμιση, τώρα αρχίζουν τα ζόρια. Και επειδή ο Stefanos από λεφτά κάτι ξέρει, αντιλαμβάνομαι ότι η επιστροφή του από τις ΗΠΑ μπορεί να φέρει δραστικές αποφάσεις, ακόμα και κλείσιμο του ημερησίου φύλλου της Αυγής, με παράλληλη ενίσχυση της διαδικτυακής έκδοσης, αλλά και περαιτέρω παρεμβάσεις αναδιάρθρωσης στο κομματικό ραδιόφωνο “Στο Κόκκινο 105,5”. Διότι, το ταμείον είναι μείον και δεν προβλέπεται αυτό να αλλάξει. Τάδε έφη η πηγή μου στον ΣΥΡΙΖΑ και το ακούω λογικό, καθώς ως άνθρωπος των media σας επιβεβαιώνω ότι η χρηματοδότηση καθημερινού έντυπου δεν παίζεται.

Δημοφιλέστερα

To Top