Ελλάδα

Ηράκλειο: Σπείρα εξαπάτησε 11 πολίτες με «λεία» 176.000 ευρώ – Δικογραφία για 39 άτομα

Έντεκα υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών μέσω υπολογιστή και με «λεία» 176.000 ευρώ εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου Κρήτης, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία για 39 άτομα.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν επιχειρήσεις προφασιζόμενοι τους πελάτες με υπόλοιπο οφειλής ή ιδιώτες, που είχαν αναρτήσει αγγελίες αγοραπωλησιών ή μέσω διαδικτύου, στέλνοντας συνδέσμους ηλεκτρονικών διευθύνσεων μέσω των οποίων δρομολογούσαν την καταχώρηση τραπεζικών κωδικών. Με αυτόν τον τρόπο έκαναν μεταφορές χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς των μελών της σπείρας.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 24.09.2022 έως 04.10.2022 ανωτέρω παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά αποσπούσαν τραπεζικά στοιχεία ιδιωτών και επιχειρήσεων και εν συνεχεία πραγματοποιούσαν μεταφορές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς μελών της οργάνωσης έχοντας αποκομίσει συνολικά παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 176.409 ευρώ.

Οι 36 ημεδαποί και 3 αλλοδαποί εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απάτη με υπολογιστή.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Δημοφιλέστερα

To Top