Διεθνή

Συρία: Νεκρά 11 μέλη των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινό βομβαρδισμό στο αεροδρόμιο Δαμασκού

Έντεκα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν χθες το βράδυ σε επίθεση κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, η οποία αποδίδεται στο Ισραήλ, σύμφωνα με τον αραβικό ενημερωτικό ιστότοπο Al-Arabiya.

Το ρεπορτάζ ανέφερε πως από την επίθεση τραυματίστηκε επίσης ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στην ανατολική Συρία, Nawazat Rashid, και πραγματοποιήθηκε την ώρα που οι διοικητές της ιρανικής οργάνωσης υποδέχονταν αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων που είχε φτάσει στο συριακό αεροδρόμιο.

Πηγές του συριακού στρατού και των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή με στόχο μια σημαντική βάση αεράμυνας στη νότια Συρία, το βράδυ της Πέμπτης, στον τελευταίο τέτοιου τύπου βομβαρδισμό από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου.

Θυμίζεται πως ανήμερα Χριστούγεννα, ένας στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε στη Συρία σε βομβαρδισμό που αποδίδεται στο Ισραήλ, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο Irna.

Ο στρατηγός Σαγέντ Ραζί Μουσαβί, ένας από τους εμπειρότερους συμβούλους των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία, σκοτώθηκε «σε επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος πριν από μερικές ώρες» στη συνοικία Σαγίντα Ζεϊνάμπ, στα νότια προάστια της Δαμασκού, ανέφερε το Ιράν.

Δημοφιλέστερα

To Top