Ελλάδα

BAP Union: Το δεύτερο μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο από το Περού περιμένει τους επισκέπτες στον Πειραιά

Αγκυροβολημένο στο Λιμάνι του Πειραιά όπου και υποδέχεται τους επισκέπτες, είναι από το Σάββατο το πρωί το εντυπωσιακό περουβιανό ιστιοφόρο «Bap Union» στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο ιστιοφόρο στον κόσμο και το μεγαλύτερο στη Λατινική Αμερική. Το συγκεκριμένο σκάφος ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό να κάνει το ταξίδι του στον γύρο του κόσμου και θα βρίσκεται στον Πειραιά έως την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024.

Η «Πλωτή Περουβιανή Βιτρίνα» όπως το ονομάζουν χρησιμεύει όχι μόνο ως ζωντανή αίθουσα διδασκαλίας για τους ναυτικούς δοκίμους, αλλά και ως πολιτιστικός πρεσβευτής, προωθώντας τις ναυτικές γνώσεις και τις περουβιανές παραδόσεις παγκοσμίως. Το πλοίο, έχοντας προηγουμένως επισκεφθεί χώρες όπως Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ινδία και Ιταλία, συνεχίζει το ταξίδι του για την προώθηση των διεθνών σχέσεων του Περού με άλλες χώρες.


union-1

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και τον Δήμο Πειραιά, η Πρεσβεία του Περού ξεκίνησε ήδη να διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, πολιτιστικών παρουσιάσεων και δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο πλοίο. Θα συμμετάσχουν περίπου 100 δόκιμοι του περουβιανού ναυτικού, οι οποίοι θα εμπλακούν με την τοπική κοινότητα και θα γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Το BAP UNION έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά (Ακτή Ξαβέρη 296 έως 304) στις 30 Δεκεμβρίου στις 8:00 π.μ. Επιπλέον θα είναι καθημερινά ανοιχτό για επισκέψεις από το κοινό, παρουσιάζοντας περουβιανές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκφράσεις.

Το ιστιοφόρο θα είναι ανοιχτό για το κοινό :

Δημοφιλέστερα

To Top