Διεθνή

Ποιος είναι ο Πρίγκιπας Φρέντερικ που θα ανέβει στο θρόνο της Δανίας μετά την παραίτηση της βασίλισσας Μαργκρέτε II

Η βασίλισσα Μαργκρέτε Β’ της Δανίας, η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης, θα παραιτηθεί στις 14 Ιανουαρίου, έπειτα από 52 χρόνια βασιλείας και το θρόνο θα κληρονομήσει ο μεγαλύτερος γιος της, ο πρίγκιπας διάδοχος Φρέντερικ.

Με τη δήλωση της βασίλισσας στις 31 Δεκεμβρίου 2023 σχετικά με τα σχέδιά της να παραιτηθεί, αναμένεται ο Πρίγκιπας Φρέντερικ να ανέλθει στο θρόνο, ως βασιλιάς Φρέντερικ X.

Σύμφωνα με αναφορές, γεννήθηκε στην Κοπεγχάγη στις 26 Μαΐου 1968 και του δόθηκε το όνομα Φρέντερικ προς τιμήν του παππού του από τη μητέρα του, του βασιλιά Φρειδερίκου Θ’.

Καθώς η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε Β’ ανακοινώνει ότι θα παραιτηθεί από το θρόνο μετά από 52 χρόνια βασιλείας, η χώρα θα αντιμετωπίσει ένα νέο μέλλον υπό την εξουσία του γιου της, Πρίγκιπα Φρέντερικ.

Το δύσκολο χειρουργείο το Μάρτη του ΄23 

Η γυναίκα στην οποία με τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ πέρασε η σκυτάλη της μακροβιότερης μονάρχη στον κόσμο είχε υποβληθεί το Μάρτιο του 2023 σε σοβαρό χειρουργείο στη σπονδυλική στήλη.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν. Η δυσοίωνη για την 82χρονη Μαργκρέτε περίσταση πέρυσι δεν προκάλεσε ντόμινο κατάρρευσης στα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Δανίας.

Τουναντίον, ένα από τα μέλη της επωφελήθηκε από την ασθένεια για να ζήσει σε λίγες ημέρες αυτό που ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ περίμενε στωικά 74 ολόκληρα χρόνια. Ο λόγος για τον διάδοχο πρίγκιπα Φρέντερικ, στον οποίο έλαχε ο κλήρος να βρεθεί στο πόδι της μητέρας του.


frederic-1

Διάδοχος Φρέντερικ, πρίγκιπας Κρίστιαν, βασίλισσα Μαργκρέτε, πριγκίπισσα Ιζαμπέλα, πριγκίπισσα Μαίρη, πρίγκιπας Βίνσεντ, πριγκίπισσα Ζοζεφίνα


frederic-2

Φρέντερικ και Μαίρη παντρεύτηκαν το 2004

Δημοφιλέστερα

To Top