Διεθνή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει τα πλήγματα εναντίον της Ερυθράς Ημισελήνου στη Γάζα

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) κατήγγειλε χθες Τρίτη το βράδυ τα «εξωφρενικά» πλήγματα τα οποία υπέστη εγκατάσταση της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Καταδικάζοντας τα πλήγματα «εναντίον του νοσοκομείου Αλ Άμαλ» όπου βρισκόταν κέντρο εκπαίδευσης της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου, ο γενικός διευθυντής του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους υπογράμμισε μέσω X (του πρώην Twitter): «οι σημερινοί (σ.σ. χθεσινοί) βομβαρδισμοί είναι εξωφρενικοί. Το σύστημα υγείας της Γάζας έχει ήδη γονατίσει κι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες υγείας και σε οργανώσεις αρωγής εμποδίζονται συνεχώς στις προσπάθειές τους να σώσουν ζωές λόγω των εχθροπραξιών».

«Οι επιθέσεις, σύμφωνα με την PRCS, σκότωσαν τουλάχιστον πέντε άμαχους, συμπεριλαμβανομένου ενός βρέφους 5 ημερών. 14.000 άνθρωποι έβρισκαν καταφύγιο στο νοσοκομείο της πολιορκημένης πόλης στη νότια Γάζα. Πολλοί από αυτούς έχουν φύγει τώρα, και όσοι έχουν απομείνει φοβούνται εξαιρετικά για την ασφάλειά τους και σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν ένα μέρος στο οποίο είχαν στραφεί για καταφύγιο και προστασία.

Συμμετέχω στις διεθνείς εκκλήσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός, συμπεριλαμβανομένης της επείγουσας δράσης για τη διασφάλιση της ταχείας και απρόσκοπτης ροής τροφίμων, ιατρικών προμηθειών, νερού και άλλων βασικών ειδών σε εκατομμύρια αμάχους που αναγκάζονται να ζουν σε ανείπωτες συνθήκες πείνας, εξάπλωσης ασθενειών και έλλειψης υγιεινής και υγιεινής. Οι κάτοικοι της Γάζας εξακολουθούν να λαμβάνουν μόνο ένα κλάσμα των προμηθειών στις οποίες είχαν πρόσβαση πριν από τον πόλεμο, όπως μόνο ένα κλάσμα των κατοίκων της Γάζας που χρειάζονται ιατρική εκκένωση εκκενώνονται. Αυτό είναι απαράδεκτο υπό το πρίσμα της τρομερής ανθρωπιστικής καταστροφής που εκτυλίχθηκε εδώ και τρεις μήνες», συμπληρώνει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Δημοφιλέστερα

To Top