Τεχνολογία

NASA: Παραμονή Πρωτοχρονιάς σημειώθηκε η ισχυρότερη έκρηξη ενέργειας στον Ήλιο από το 2017

Την ισχυρότερη έκρηξη ενέργειας στον ήλιο από το 2017, παρατήρησαν οι ερευνητές της NASA την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η οποία, μάλιστα, είχε κάποιες πιθανότητα να διαταράξει τους δορυφόρους και τα συστήματα GPS στη Γη μέχρι και χθες.

Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας εντόπισε την ισχυρή απελευθέρωση ενέργειας την Κυριακή, με τις καταιγίδες ακτινοβολίας να μπορούν να επηρεάσουν τις ραδιοεπικοινωνίες, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, τα σήματα πλοήγησης και να θέσουν σε κίνδυνο τα διαστημόπλοια και τους αστροναύτες.

Τα πλάνα δείχνουν μια λαμπερή περιοχή στον ήλιο, η οποία γίνεται πιο φωτεινή πριν εκραγεί και απελευθερώσει εκλάμψεις.

Η NASA δήλωσε ότι η τελευταία φορά που παρατήρησε μια τέτοια έκλαμψη ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου 2017, όταν καταγράφηκε μια έκλαμψη που προκάλεσε ραδιοφωνικές διακοπές για ώρες.

«Οι ηλιακές εκλάμψεις είναι ισχυρές εκρήξεις ενέργειας. Οι εκλάμψεις και οι ηλιακές εκρήξεις μπορούν να επηρεάσουν τις ραδιοεπικοινωνίες, τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, τα σήματα πλοήγησης και να προκαλέσουν κινδύνους για τα διαστημόπλοια και τους αστροναύτες», σημείωσε η NASA στην ανακοίνωσή της.

Δημοφιλέστερα

To Top