Αθλητισμός

Μπαρτζώκας: «Είναι δύσκολο να κάνουμε περισσότερα απ’ ότι πέρσι»

Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στην Αρμάνι, αλλά μπόρεσε να νικήσει και πλέον στρέφει την προσοχή του στο αυριανό ματς με τη Μονακό όπου θέλει να  διευρύνει το αήττητο σερί του, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να στέκεται στα λάθη που έγιναν κόντρα στους Ιταλούς αλλά και στην παρουσία του κόσμου, ενώ μίλησε και για τη γενικότερη εικόνα της ομάδας του.

«Ήταν το τρίτο συνεχόμενο ματς που είχαμε μεγάλη πίεση. Ήταν κατά κάποιο τρόπο ένα παιχνίδι που έπρεπε οπωσδήποτε να κερδίσουμε. Είχαμε τις αναμετρήσεις με την Βιλερμπάν, την Άλμα και απόψε την Μιλάνο. Η Αρμάνι έπαιξε εξαιρετικά, ‘ακολούθησαν’ μέχρι τέλος και περίμεναν την ευκαιρία τους. Έβαλαν μεγάλα και δύσκολα τρίποντα στη σειρά στα τελευταία λεπτά. Εμείς, είχαμε μια διαφορά 15-13 πόντων, όμως, ήμασταν κατά κάποιο τρόπο αφελής, κάναμε πολλά λάθη και τους δώσαμε την ευκαιρία να ‘χτυπήσουν’ στο transition, ενώ εμείς δεν είχαμε την υπομονή να εκτελέσουμε τα plays», είπε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και συνέχισε:

«Είχαμε αυτοπεποίθηση στο τέλος του αγώνα. Το τρίποντο του Γκος, η ασίστ του Φαλ στον Πίτερς, συν τις δύο σπουδαίες άμυνες του Φαλ που μπλόκαρε δύο σουτ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Είμαι ευγνώμων για την στήριξη των φιλάθλων μας. Είναι πολύ σημαντικό το ότι έγινε ένα ακόμη sold out γιατί βασικά αυτό είναι το ζητούμενο στο μπάσκετ. Να παίζεις μπροστά σε πολύ κόσμο που ενδιαφέρεται για το άθλημα. Σχεδόν όλες οι ομάδες της Ευρωλίγκας κάνουν ρεκόρ εισιτηρίων και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό.

Στην αναμέτρηση στο Βερολίνο με την Άλμπα ήταν 12.000 φίλαθλοι παρότι δεν πρόκειται για μια ομάδα που κυριαρχεί στη Euroleague. Παρακολουθώντας τα υπόλοιπα αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα ο κάθε ένας μπορεί να συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολο είναι. Παιχνίδι με παιχνίδι και προπόνηση με προπόνηση θα βελτιωνόμαστε. Δεν είχαμε χρόνο να παίξουμε όλοι μαζί και πρέπει να βρούμε τον εαυτό μας και τι πρέπει να κάνουμε… Να έχουμε καλύτερες συνεργασίες σε άμυνα και επίθεση. Έχουμε τώρα τον αγώνα με την Μονακό, να τον προετοιμάσουμε και να προσπαθήσουμε να το κερδίσουμε».

Για την δήλωση του συνεργάτη του, Δημήτρη Μποζίκα, πως ο φετινός Ολυμπιακός είναι καλύτερος, τόνισε: «Προφανώς εννοεί το βάθος του ρόστερ. Πέρσι δεν είχαμε σημαντικούς τραυματισμούς και ήμασταν τυχεροί. Φέτος έχουμε μεγαλύτερο βάθος γιατί αυτό απαιτεί η Ευρωλίγκα και είχαμε συμφωνήσει με τη διοίκηση να ενισχυθούμε κάποια στιγμή. Νιώθουμε ότι το ταλέντο είναι υψηλό. Για να αποδειχτεί αν είμαστε καλύτεροι ή όχι, πρέπει να κάνουμε περισσότερα από πέρσι, που είναι πολύ δύσκολο».

Δημοφιλέστερα

To Top