Πολιτική

Ανασχηματισμός: Νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Ανδρέας Νικολακόπουλος και νέα υφυπουργός Παιδείας Ιωάννα Λυτρίβη – Τα βιογραφικά τους

Κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε, το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου 2024, μερικές αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει υπουργός Προστασίας του Πολίτη με υφυπουργό τον Ανδρέα Νικολακόπουλο, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπουργός Υγείας και η Δόμνα Μιχαηλίδου υπουργός Εργασίας ενώ υφυπουργός Παιδείας είναι, πλέον, η Ιωάννα Λυτρίβη.

Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος

Ο Ανδρέας Νικολακόπουλος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα Ηλείας στις 25 Αυγούστου 1974. Γονείς του ο Θεόδωρος Νικολακόπουλος και η Ειρήνη Θωμοπούλου και έχει μία μικρότερη αδελφή, την Διονυσία, η οποία είναι αρχιτέκτων. Φοίτησε στο 4ο δημοτικό σχολείο Αμαλιάδας, εν συνεχεία στο 1ο Γυμνάσιο της πόλης και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας. Κατά τη διάρκεια των μαθητικών του χρόνων ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον αθλητισμό και διάφορες πολιτιστικές δραστηριότητες.

Το 1992 πέτυχε την εισαγωγή του στην Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στην συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Essex στη Μεγάλη Βρετανία. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Αεροπορία. Παρουσιάστηκε στην Τρίπολη και εν συνεχεία υπηρέτησε στις μονάδες της Λάρισας, της Χρυσούπολης Καβάλας, στην Ελευσίνα και πήρε το απολυτήριό του από την 117 Π.Μ. Ανδραβίδας.


andreas

O νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος

Έκανε την άσκησή του σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών, όπου και άσκησε στην συνέχεια την δικηγορία και το έτος 2000 έγινε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας και άνοιξε το δικηγορικό του γραφείο στην Αμαλιάδα. Είναι δικηγόρος Αστικού, Ποινικού και Διοικητικού Δικαίου και μιλά Αγγλικά και Ιταλικά. Το 2006 παντρεύτηκε με την Ειρήνη Φάσσου, επίσης δικηγόρο της Αμαλιάδας, και έχουν αποκτήσει δύο κόρες, την Παναγιώτα και την Ειρήνη.

Η ενασχόλησή του, επίσημα πλέον, με τον χώρο της πολιτικής ξεκίνησε το 2014 οπότε και κατήλθε στις δημοτικές εκλογές στον δήμο Ήλιδας με την παράταξη του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου «Ήλιδα- Νέα Μέρα», που κέρδισε τις εκλογές. Κατέλαβε την πρώτη θέση σε σταυρούς και εν συνεχεία εκλέχθηκε πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας για πέντε συναπτά έτη.

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 συμμετείχε ως υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και εξελέγην βουλευτής Ηλείας. Είναι μέλος του Τομέα Δικαιοσύνης και Διαφάνειας της Ν.Δ., μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κοινοβουλίου, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος, μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την διερεύνηση αδικημάτων του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλου και είμαι πρόεδρος της Επιτροπής ΕλληνοΙσλανδικής Φιλίας.

Ποια είναι η νέα υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Ιωάννα Λυτρίβη

Δημοφιλέστερα

To Top