Διεθνή

Σύλληψη τριών ξένων υπηκόων στην Αργεντινή – Εξουδετερώθηκε πιθανός τρομοκρατικός πυρήνας, λένε οι αρχές

Οι αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν την Τετάρτη τη σύλληψη στο Μπουένος Άιρες και στα προάστιά του, τριών υπηκόων Συρίας και Λιβάνου, οι οποίοι βαρύνονται με υποψίες ότι «σχεδίαζαν τρομοκρατική ενέργεια στη χώρα».

Οι ύποπτοι, ο ένας εκ των οποίων είναι κάτοχος διαβατηρίων Βενεζουέλας και Κολομβίας, συνελήφθησαν στις 30 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα οι αρχές «ακολούθησαν τα ίχνη ενός δέματος» από την Υεμένη, ανέφερε η υπουργός Ασφαλείας στον λογαριασμό της στο X, ανακοινώνοντας την εξουδετέρωση ενός «πιθανού τρομοκρατικού πυρήνα».

Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν το πρωί της Τετάρτης ενώπιον δικαστή, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Telam, επικαλούμενο δικαστικές πηγές.

Η υπουργός Ασφαλείας, Πατρίσια Μπούλριτς, γνωστοποίησε σε δημοσιογράφους ότι οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τις «πραγματικές ταυτότητες» των υπόπτων, καθώς «ορισμένοι είχαν στην κατοχή τους διαφορετικά διαβατήρια από εκείνα που χρησιμοποίησαν για να εισέλθουν στην Αργεντινή».

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν ο ένας στο Μπουένος Άιρες, ο άλλος στο προάστιο Αβελανέδα και ο τρίτος σε αεροδρόμιο. Για κανένα δεν είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης, διευκρίνισε η υπουργός.

Οι συλλήψεις, συνέχισε η υπουργός, έγιναν έπειτα από πληροφορίες από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Κολομβία.

Πριν από τις συλλήψεις της 30ης Δεκεμβρίου, «ένα από τα στοιχεία που μας ανησύχησαν ήταν πως το ξενοδοχείο (όπου επρόκειτο να καταλύσουν οι τρεις ύποπτοι) βρισκόταν δύο τετράγωνα από την πρεσβεία του Ισραήλ», επισήμανε ακόμη η Μπούλριτς.

Δημοφιλέστερα

To Top